ABDli Dallas İzmire yanaştı

ABDli Dallas İzmire yanaştı
ABD 6. Filosuna bağlı ''Dallas'' adlı sahil güvenlik gemisi, bir günlük ziyaret için İzmir Limanı'na yanaştı. Abone olGürcistan'a insani yardım götüren, ABD 6. Filosuna bağlı ''Dallas'' adlı sahil güvenlik gemisi, bir günlük ziyaret için İzmir Limanı'na yanaştı.

''Dallas''ın kaptanı Albay Robert Wagner, İzmir Limanı'na demirleyen geminin önünde yaptığı açıklamada, ''Türkiye ile ABD'nin çok uzun yıllardır güçlü müttefikler olduklarını'' belirtti.

Dallas'ın, uzun yıllar sonra İzmir'e gelen ilk sahil güvenlik gemisi olma özelliğini taşıdıklarını da ifade eden Albay seo hizmeti Wagner, ''Ziyaret, Türkiye ile ABD arasında sahil güvenliği, teröristlerin denizleri kullanmasının önlenmesi gibi alanlardaki iş birliğinin güçlü bir ifadesidir'' diye konuştu.

Türkiye'nin, karada olduğu gibi, denizlerde de ABD'nin en güçlü müttefikleri arasında olduğunu kaydeden Robert Wagner, karşılıklı anlayış, terörizm ve kaçakçılıkla mücadele, çok uluslu operasyon kabiliyetinin geliştirilmesi gibi alanlarda çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

İzmir'de bir gün kalacaklarını, yarın Ege Denizi'nde Türkiye ile birkaç saat sürecek ortak çalışma yapacaklarını ifade eden Albay Wagner, geminin yarın Akdeniz'e açılacağını ve Akdeniz'de bir ay kadar kaldıktan sonra ABD'ye geri döneceklerini kaydetti.

Gazetecilere gemiyi gezdiren, 124 metre uzunluğunda, 41 yaşındaki geminin özellikleri hakkında detaylı bilgi veren Albay Wagner, 11 Eylülün yıl dönümü nedeniyle gemideki bayrakların bir gün süreyle yarıya indirildiğini söyledi.

Dallas gemisinin, Gürcistan'a temizlik malzemeleri, hijyen ürünleri, bebek malzemeleri, meyve suyu, pastörize süt, enerji içeceği gibi insani yardım malzemeleri taşıdığını kaydeden Albay Wagner, geminin silah ve mühimmat taşıdığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine şunları kaydetti:

''Dallas bir kargo gemisi değildir, sahil güvenlik gemisidir. Bu nedenle, gemide herhangi bir depo yok. Tüm yükümüz görünür bir şekildeydi ve basının da hazır bulunduğu bir ortamda boşaltıldı.''

Robert Wagner, gemide 176 mürettebat olduğunu, bunların büyük bölümünün sabah saatlerinden itibaren başta Efes olmak üzere İzmir merkez ve çevresini gezmek amacıyla gemiden ayrıldıklarını belirterek, ''Eminim, mürettebatım şu anda bu güzel şehrin tadını çıkarıyordur'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL