Baştan çıkaran piliçler

Baştan çıkaran piliçler
Bakanlık bürokratlarını kafalayabilmek için ne kadar kirli tezgah varsa kullandılar. Müfettiş bütün pislikleri ortaya çıkardı. Abone olABD’de, petrol ve maden ihalelerinin dağıtımından sorumlu İçişleri Bakanlığı’na bağlı Mineral İdare Dairesi’nde çalışanların, enerji şirketlerinden pahalı hediyeler kabul ettiği, şirket paralarıyla kayak seyahatlerine çıkıp golf oynadığı, bu şirketlerde çalışan kişilerle seks ilişkisi yaşadığı ve kokain alemi yaptıkları ortaya çıktı.

Amerikan Kongresi’nin açık denizde petrol arama izni konusunda çalışmalar yaptığı bir dönemde, Chevron ve Shell gibi dev enerji şirketlerini montana seo n, petrol ihalelerinden sorumlu devlet dairesiyle girdiği seks-uyuşturucu-rüşvet ilişkisinin ortaya çıkması skandal yarattı.

İçişleri Bakanlığı’nı allak bullak eden skandallar dizisi, 5 milyon dolara malolan bir soruşturma sonucunda aydınlandı. Söz konusu skandallar, bakanlığa bağlı Mineral İdare Dairesi’nin Washington ve Denver’daki bürolarında yaşandı. İçişleri Bakanlığı’nın Başmüfettişi Earl Devaney tarafından 2 yıldan fazla süren bir soruşturmanın ardından hazırlanan rapora göre, memurlar ahlaki değerleri hiçe sayarak çalıştı, hediye rüşvet aldı, federal kuralları ciddi biçimde ihlal etti.

233 tanığın dinlenmesi ve 470 bin sayfa belge ve elektronik posta mesajının incelenmesiyle hazırlanan raporda, dairede uyuşturucu kullanımı ile fuhuşun yaygın olduğu, birçok memurun kimseye bildirmeden dışarıda da çalışması, işlerine baktıkları petrol şirketlerinden yüklü hediyeler alması, sözleşmelerde tanıdıkların kayrılması gibi yolsuzluk ve usulsüzlükler yer alıyor.

Mineral İdare piliçleri

Bazı bakanlık görevlileri, sorumlu oldukları kimi çalışanlarla da cinsel ilişkiye girdi. Şirket yöneticilerinin partilerinde boy gösteren kadın memurlar da "Mineral İdare piliçleri" diye anılıyordu.

Başmüfettiş Devaney, "Bu görevliler, çalıştıkları birimi çiftliğe çevirmiş, istedikleri gibi davranıp, ilişki bile kurmuşlar. İlişki içinde olunması yasaklanmış bireylerle cinsel ilişkiye girilmesi asla uygun görülemez. Bazı bakanlık görevlileri de sözleşmelerle oynamış ve başka şirketlere özel danışman olarak çalışmış" dedi. İçişleri Bakanlığı soruşturma raporunda sözü edilen petrol şirketleri arasında, Chevron, Shell Oil, Hess ve Gary Williams Energy yer alıyor. İçişleri Bakanlığı, devlete ait topraklardan petrol çıkaran şirketlerden, arama ve çıkarma izni vererek, her yıl milyarlarca dolar para alıyor.(Hürriyet)

Kategori : DÜNYA