Akmanı zorda bırakan belge

Akmanı zorda bırakan belge
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, RTÜK Başkanı Akman'ı zorda bırakan belgeyi açıkladı. Bakın o belge ne?Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP, yeni bir belge açıkladı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Deniz Feneri davasında adı geçen sanıkların, Almanya’da ortak bir kooperatifleri olduğunu ancak para toplanıp evlerin yapılmadığına ilişkin belgeyi açıkladı. Böyle bir kooperatif olmadığına ilişkin Akman’ın yaptığı açıklamayı çürütmek için açıklanan belgede, söz konusu kooperatif ve yönetim kurulu üyelerinin isimlerinin olduğu görüldü.

Kılıçdaroğlu basın toplantısında; “Akman’ın istifasını istedik ancak Akman bırakın istifa etmeyi gerek k yerel seo çalışması endisi gerek avukatı açıklamalarıyla yerinde kalabileceğini sanıyor. Akman adının davada hiç geçmediğini söylüyor. Ancak adı 34 kez geçiyor. Ayrıca duruşma salonunda bilirkişi ve Alman polis başkomiseri de Akman’ın adını defalarca söyledi. Adının geçip geçmediğine tanık olmak istiyorsa Almanya’ya gidip, davada adını dinleyebilir” dedi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

KOOPERATİF BELGESİ

“Ayrıca, Akman avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada; Almanya Frankfurt’ta kurulan OFWG e.G. adlı kooperatifin ‘fahri üyesi’ olduğunu açıklamış, RTÜK başkanı Akman’ın da yönetimde yer aldığı bir kooperatifin üyelerinden para toplanmasına karşın evlerinin yapılmadığı, iddialarının hukuk dışı ve mesnetsiz olduğunu söylemiştir.

İşte kooperatifin 27.01.2005 tarihinde Alman Maliye makamlarına gönderdiği yazının bir fotokopisi. Bu yazıda OFWG e.G adlı kooperatifin yönetim kurulu belgenin sağ alt bölümünde belirtilmiş. Yüksek mühendis Abdullah özer, Dr. Zahid Akman, ekonomist Yasin Özcan ve Mehmet Gülhan.

Bu belgede Akman’ın kooperatif Yönetim Kurulu kooperatif Yönetim Kurulu üyesi olduğu görülüyor. Ayrıca Deniz Feneri ve bağlı firmalarla da bağlantılı. 1. 500 kooperatif üyesi var. 6-8 milyon Euro toplanmış. Konu alman yargısında çünkü kooperatifin sadece adı var.

RTÜK başkanı önemli kararlara imza atıyor. Bu bağlamda adı kuryeliğe çıkmış; Deniz Feneri ile ilgili kirli ilişkileri ortaya çıkmış ve Alman mahkemesinde adı 34 kez geçmiş bir kişi RTÜK başkanı olamaz.

TBMM Başkanı Toptan’a sesleniyorum. Artık Akman bu görevde kalamaz. Gelin Akman’ı istifaya davet edin. Bu görevi yerine getirin.”

İKİNCİ ABDULLAH

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin “Bir kamu kuruluşumuzun satışı ile bir haber yer aldı. Abdullah isimli kişiden söz edildi. Kimdir bu kişi, tanıyor musunuz?” şeklindeki bir soruya da, “O haber dün Radikal Gazetesinde manşetten verildi. Sayın Abdullah Tivlikli. Sayın Tivlikli, bir dönemin Dışişleri Bakanı olan bir başka Abdullah ile bağlantılı mı ve yurt dışı gezilerine katılmış mı, o gezilerde neler konuşulmuş. Sanıyorum sorulursa bu sorulara yanıt alınabilecektir” karşılığını verdi.



Kategori : POLİTİKA