Küçük beyinliler bitecek

Küçük beyinliler bitecek
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Genç Fenerbahçeliler'i bitirme sözü verdi. Canlı yayında önemli açıklamalar yaptı.Abone ol

Zico ve Aurelio'nun gidişinin esas nedeni para nedeniyle olmuş. Yıldırım Emre'nin Galatasaraylı kalemlerce hedef gösterildiğini savundu.

En sert tepkiyi de Genç Fenerbahçeliler'e "küçük beyinliler, onları bitireceğim kimden korkum yok" sözleriyle gösterdi.

Yıldırım, futboldan anlamadığı konusundaki eleştirilere, “İnşaat mühendisliği okumasaydım belki futbolcu olurdum. Ben eğitimli bir adamım. Haddimi bilerek, herşeyden anlarım. Betondan da anlarım futboldan da” yanıtını verdi

Stadın isim hakkını satabileceklerinin sinyalini veren başkan, Kenan Evren Lisesi'nin yerine bir tesis kuracaklarını da sözlerine ekledi.

FB TV'de İnsan Topaloğlu'nun konuğu olan Aziz Yıldırım, kafalarda kalan birçok soruya açıklık getirdi.

Programa ayrıca gazeteciler de konuk oluyor. Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Cem Şengül, Sabah Gazetesi Spor Müdürü Serdar Ali Çeliker, Zaman Gazetesi Spor Müdürü Serkan Akcan, Hürriyet Gazetesi Spor Servisi İstihbarat Şefi Mehmet Arslan ve Akşam Gazetesi Spor Yazarı Alaattin Metin, Aziz Yıldırım'a canlı yayında sorular yönelttiler.

YAYIN HAKLARI

Yayın haklarında sorumluluk federasyonda gibi gözüküyor. Halbuki federasyon düzenleyici olmalı. Önerim yeni değil. Avrupa'nın 5 büyük ligi uyguluyor. 7 milyarlık bir gelir var 2 1/3'ünü bu 5 ülke alıyor. Biz de bu ülkeler arasına katılırsak iyi olur diye düşündük. Herkes elini taşın altına sokacak. Kimseyi suçlayamayacağız çünkü kulüpler olarak işin içinde olacağız. Sonunda herkes menfaatini elde edecek. Herkes buranın başına gelebilir. İlle Aziz Yıldırım olması gerekmez.

KADRO YETERLİ

Kadronun Avrupa'da başarılı olacağına inanıyorum. Giden oyuncu sadece Aurelio. Kezman'ı sonradan gönderdik. Santrofor sıkıntısı çekiyorduk Guiza'yı aldık. Biz almasaydık Barcelona alacaktı. Lig bitmeden ön sözleşme imzalamasak alamazdık.

EMRE'Yİ GALATASARAYLILAR YAZIYOR

İkincisi Emre'yi aldık. Kendisi Türk futbolunun önde gelen isimlerinden
Bu camia ileride "iyi ki aldık" diyecek. Emre'nin basınla ilişkilerini uzatmak hem ona hem bize zarar veriyor. Affetmek lazım. Bu çocukla ilgili hep bir şey ortaya atılıyor. Ailesi, karakteri iyi. Sonra yapamıyor edemiyorsa ne isterseniz söyleyin. Galatasaray'a transfer olsaydı bu ithamların hiçbiri yapılmayacaktı. Galatasaray kalemleri kasıtlı yazıyor bunları. Her insanın hem seveni vardır hem de sevmeyeni vardır. İtalya'da İngiltere'de oynadı. Deivid'in ayağı kırıldı o da oynayamadı. Avrupa'da futbolcu rahat. Bizde forma için deriz oynatırız. Semih bana Partizan maçı öncesi "baldırımda sorun var" dedi. "Oynaman lazım" dedik oynadı.

SENNA NEDEN GELMEDİ?

Transferler kaçırdım getirdimle olmuyor. İspanya'da futbolcuların sözleşmeleri madde madde yazıyor. Bonservisin istanbul seo uzmanı de 24 milyon euro yazıyor. 17. madde üzerinden ceza gelebilirdi. Fenerbahçe'nin ceza alma ihtimali üzerine vazgeçtik.

Fenerbahçe Avrupa'da tecrübe kazandı gelenek başladı bu gruptan çıkarız.

MENAJERİ BEYİN YIKADI

Aurelo senelik 1.100 bin euro alıyordu. Menajeri geçen aralık ayında Valencia'ya götürmek istiyorum dedi. Valencia'nın sportif direktörüne sorduk biz almıyoruz dediler. Menajer, 'Madem ki Aurelio'yu vermiyorsunuz, Vederson'u verin. Ona 6 milyon euro veriyorlar' dedi. Deivid, Vederson ve Aurelio'nun beynini yıkamış. Geçen sezon sonunda biz kendisine 2 milyon euro teklif ettik. Menajerine de yüzde 10..

PARA İÇİN GİTTİ

Onun teklifi ise 3 milyon euro, artı menajeri de 1 milyor euro. Edu 1.2 milyon euro alıyor. Lugano da o miktarda alıyor. Ona bunu verseydik diğer oyunculara da aynı şekilde davranmak lazım. Marco'yla konuştum. Duygusal konuşmalar yaptık. Ailen de burada olmak istiyor. Eline primlerle 3 milyon geçti. Herkes Josico'yu görecek. Aurelio para için gitti. Orada yıllık 2.1 milyon euro aldığını duyduk. Doğru yanlış bilemem.

TUNCAY'A CEMİL TURAN OLURSUN DEDİM

Tuncay'a gelince herşeyi parayla ölçemezsin. Gel Roberto Carlos'un kaptanı ol. Fenerbahçe'de tarih olursun. Cemil Turan ve Lefter gibi olursun dedim. Hayır ben İngiltere'de oynamak istiyorum dedi. Olay bu kadar basit..

Guiza sigara içiyor. Medya basıyor fotoğrafını. İspanya'dan gelmiş kimse ona karışmıyor. Kötü mesaj veriyorsunuz. Çarşaf ile ilgili Guiza'yı sorgulayacak değilim. Bunu siz soracaksınız. Belki oradaki basın yanlış yazmış olabilir.

OYUNCULAR BENDEN ÇEKİNİR

Oyuncular benden çekiniyor. Siz Aydın Doğan'dan çekinmiyor musunuz? Bana saygı duyarlar. Yanlış yaparsan sizi uyarmıyorlar mı? Herkes bunu bıraksın. Oyuncu işine geldiği gibi hareket eder. Çünkü 22, 20, 19 yaşında çocuk bunlar. Ben de onları kendi çocuklarım gibi görüyorum.

TRANSFERLERİN MALİYETİ

Şimdi Alex'i yazıyorsunuz bedava gidecek diye. 10 milyon euroya Alex'i bonservisini size veriyorum satın. 4 yıllık mukavelesi sona eriyor. Eğer ben aldığım değerden daha aza giderse eksi alırım. Kezman bile hesap yaparsanız 8'e aldım 2 sene oynadı 4'ü gitti ben 4.5'a sattım kar ettim. Mukavelesi bitmiş futbolcunun ise bizimle işi bitmiştir." Anelka 5.3 sterlini aldık, 8.3 milyon sterline sattık.

RÜŞTÜ MESELESİ

Rüştü'ye biz 750 bin euro garanti para verdik. 250 bin euro da maç başı ücretlerden kazancaktı. Ama Rüştü pazartesi günü gitti Beşiktaş'a imza attı.

ZİCO PARA YÜZÜNDEN GİTTİ

İsterse şampiyon olsun. Zico'yu geldiğinde tanıyor muydunuz? Giderken de kıymetli oldu. İlk yıl 1.8 milyon euro, ikinci yıl 1.9 euro alıyordu. İlk yılda şampiyon yapma kaydı vardı. İkinci yıl sonunda bizden yıllık 3.5 milyon euro istedi. İnsin diye bekledik. Kardeşi 500 bin euro istiyor. Santana 750 bin euro istiyor. Yardımcılarıyla birlikte bu rakam 4.750 milyon euroya geldi.  Pazarlıkta tıkandık. Zico bu sene şampiyon olsaydı da fark etmezdi. Bu rakam bize gereğinden yüksek geldi. Yüzde 10-20 arttırırdım yüzde 60-70 arttıramam. Aragones'in tüm ekibi bize 3.5 milyon euroya mal oldu. Bu rakama ilaveten primleri var. Zico'da başarı geldi de Türkiye ligini yürüye yürüye kazanması gerekti.

DİSİPLİN ÖNEMLİ

Bizim için önemli olan disiplindi. Aragones'i ne benim söylememe ne sizin sormanıza gerek var. Kurumsal yapıya ayak uyduran, çalışkan bilgili olacaktı, Aragones de bu karaktere sahip çok tecrübeli bir hoca. Hiç başarı yakalamamış genç antrenör de getirilebiliriz. Avrupa'da da var bu durum. Fenerbahçe'yi herkes takdir etsin. Ortega, Carlos, Anelka geldi. Kimin aklına gelirdi. Van Hoojidonk geldi. Basına açıkladığım zaman basın o kadar didikliyor ki iş çıkmaza giriyor. Sonra da beceremediler oluyor. Eto'o'yu getirecektik ama çok büyük rakamlar istediler. Avrupa'da rakamlar alt üst oldu.

ETO'O'YU ALACAKTIK

Hayatında Eto'o'yu görmeyen menajeriyim diye konuşuyor. Basın da bunu yazıyor. Eto'o ile sezon başında görüştük. Hatta getirecektik bile. Ama rakamlar alt üst oldu. Olmadı

VELİAHT YOK AMA KOÇ'U ÖVDÜ

Başkanlık için Mayıs ayı gelmeden belli bir büre içinde düşüncemizi açıklarız.
Ben Mehmet Ali Bey'i severim. Veliaht filan yok. İlle de gideceğim diye bir şey yok. Karar vermedim. Kimse beklentiye girmesin.  Ali Koç'u zorla yönetime aldım. Gençliğinden beri hayali Fenerbahçe başkanı olmak istiyor. Ama içeri girince korktu.

HEDEF YIL SONU 200 BİN TARAFTAR KARTI

Fenerbahçe'de pazarlık olmaz. Yetkili kurullar onaylamazsa uygulamayız, rafa kaldırırız. Küskünlük kızgınlık olmaz. 2007'de 100 bin taraftar kartı hedefledik. Şu anda bunu 155 binden yıl sonunda 200 bine çıkaracağız.

KEZMAN'I HOCA İSTEMEDİ

Kezman'ın kalmasını istedik hoca gitsin dedi. Hoca onu 3. adam olarak düşünüyordu.

HOOİJDONK'A GENÇ FENERBAHÇELİLER ATKISI

Stad herkesin. Benim özel yerim var mı? Biletini alan girer maç bitene kadar koltuk onundur. Genç Fenerbahçeliler derneğine karşı değilim ben ranta karşıyım. Beş on kişiye karşıyım.

Amigolar köşe yazıyor. Rantların kopması lazım. Milli takımda kulüp ayrımcılığı olmaz. Milli takım maçlarından taraftarlık kırmız beyaz içindir. Ben de bunu arzuluyorum. Fenerbahçe'de ise tek kimliğin olmasını istiyorum. Stat içinde çeşitli gruplar olur pankartta asabilirler. Ben bunu yasakladım çünkü tek kimlikten uzaklaşılıyordu. Hooijdonk transferinde adamın boynuna atkı attılar uyardım. Bin atkı konulacaksa Fenerbahçe olmalı. Başka gruplar da ortaya çıkar. Bilet ve otobüs desteği verdim zamanında. O andaki şartlar gereğiydi.

AYDA 30 MİLYAR KAZANIYORLAR

Ama gördüm ki rant var. 4 otobüs kiralayacağız diyip 2 otobüs parasını kendileri alıyor. Ankara'da ve İzmir'de elebaşları var. İzmir ve Ankara'da 1'er kişi var. İstanbul'da da 10 kişi var. Gerisi de bunların ne olduğunu bilmiyor. Tribünde 200 kişiler.

Ben Fenerium'u kurmuşum devlete vergimi veriyorum. O gençler de Fenerbahçe taraftarı. Genç Fenerbahçeliler diye kaban satıyorlar. Ayda 25-30 milyarlık mal satıyorlar. Bu kimin cebine gidiyor. Çocukları kandırıyorlar. Özellikle zengin çocuklarına yapıyorlar. Çocuklardan 10 - 20 milyar istiyor çocuklar veriyorlar. 30 milyonluk Fenerbahçe camiası var.

SİZ KİMSİNİZ KARDEŞİM

Bunlar ufacık beyinleriyle bizi zorlamaya çalışıyorlar. İnternet sitelerinden bana cevap veriyorlar. Benimle yarışmaya çalışıyorlar. Ya sen kimsin ki? Biz Fenerbahçe'yiz. Kombine kart alanları yerlerine oturtmuyorlar. Sonra size güvendik aldık diyorlar. Bana iki aile mektup yazdı. Biz tribüne çıkıyoruz. Ama yerimize oturamıyoruz oturtmuyorlar dediler. Çıkarttım oturttum. Orada oturanları kaldırttım. İnerken yine baktım çocukları yine kaldırmışlar gittim baktım başkası oturmuş alkol içmiş zil zurna sarhoş bu sefer 'Alkolik hareket engellenemez' diyorlar.

BUNLAR BİTECEK

Bana beste yapmışlar padişah diyorlar ben cumhuriyet çocuğuyum. Besteden anlamam. Bunlar bitecek. Ben Galatasaray'a küfür etmem. Banane Galatasary'dan. Ben neden onalra küfür edeyim. Ama o küfür edenler onlarla beraber hacca gidiyorlar. Hemen benim anama küfür ediyorlar hem Fenerbahçe'ye küfür ediyorlar.

VALİYE ŞİKAYET EDECEĞİM

Sattığımız kombinelerde eğer rahatsızlık verirse kombine iptal edilir ibaresi var. Burası dağ başı değil. Kanuni ne varsa hepsini yaparız. Hiçbir şeyden korkmam. Migros tribününe ben başkan olduğum sürece kombine yapmayacağım. Kombine sayımız bugün itibariyle 30 bin 288. Herkese teşekkür ediyorum. Migros'un altında koltukları sökeriz ayakta bağırır çağırır giderler. Gerekirse valiye şikayet edeceğim. Onlar giderse tezahürat biter diyorlar. Bu laf geriye kalan onbinlerce taraftarı hiçe saymaktır. Böyle şey olur mu? Herkes yerinde oturmalı ve hep birlikte düzeyli tezahürat edilmelidir.

BETONDAN DA FUTBOLDAN DA ANLARIM

Bana futboldan değil, betondan anlıyor diyenlere cevabım şudur: Ben 'en az' sizler ve gazeteciler kadar futboldan anlıyorum. Gençliğimde amatör futbol da oynadım. İnşaat mühendizi olmasam belki de futbolcu olacaktım. Futbolun idarecilik kısmında da bulundum. Sizden daha tecrübeliyim spor anlamında. Hanginiz masa tenisine, boks maçına gittiniz? Sporda hepinizden iyiyim. Ben futbolda iddialıyım. Appiah'ı getirdiğimizde hanginiz onu tanıyordu? Daum'a Appiah'ı getiriyoruz dediğimde "şaka mı yapıyorsunuz?" demişti.

İBRAHİM KUTLUAY

İbrahim Kutluay'ın 2007 yılında alınmasına karşıydım. Çünkü bizi zor durumda bırakıp gitmişti. İbrahim Kutluay, Mahmut Uslu'ya 'Aziz Yıldırım, hocaya telefon açsın beni almasını söylesin' demiş. Ben nasıl bunu söylerim. Gel bana sen hocalık yap derse ne diyeceğim.



Kategori : SPOR