Silifkede çilek ekimine başladı

  • Ana Sayfa
  • Silifkede çilek ekimine başladı
Silifkede çilek ekimine başladı
Türkiye'nin en önemli çilek üretim merkezlerinden Silifke'den bu yıl 72 bin ton çilek bekleniyorAbone ol

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde, toplam 18 bin dekar alanda üretim yapılacağı ve 72 bin ton civarında rekolte beklendiği bildirildi.

Tarım Müdürü Yusuf Gün, ilçede yaklaşık 10 bin 500 dekar alanda çilek bulunduğunu, yüksek verim ve kalite için her iki yılda bir fidelerin sökülmesi gerektiğini, bu döne istanbul seo uzmanı m yapılan yeni ekimlerle üretim alanının 18 bin dekara ulaşacağını kaydetti.

İlçede ağırlıklı olarak ''Camorasa'' çeşidi çilek üretimi yapıldığını, bu yıl yaklaşık iki bin dekarında erkenci çeşit ''festival'' ekimi gerçekleştirildiğini ifade eden Gün, şöyle konuştu:

''Çileklerin aynı dönemde piyasaya çıkması fiyatta düşüşe neden oluyor. Yeni çeşit sayesinde daha erken bir zamanda piyasaya çilek çıkartacağız. Böylelikle, hem de piyasada daha uzun periyotta çilek bulunacak hem de fiyattaki düşüşün önüne geçeceğiz. Yeni çeşitlerle hasat süresini artırmayı amaçlıyoruz.''

Amaçlarının çiftçilerin yüksek fiyattan ürünlerini satmaları ve iyi gelir etmeleri olduğunu vurgulayan Gün, çilek üreticilerinden Tarım Müdürlüğüne kayıt olmaları ve üretici defterlerini almaları konusunda duyarlı davranmalarını istedi.

Rusya'nın çilek üreticilerinin kayıt altına alınmasına büyük önem verdiğine dikkati çeken Gün, ''Çilek üreticilerimiz bu konuya özellikle dikkat etmeleri ve aldıkları deftere kullandıkları zirai ilaç ile gübreleri yazmaları gerekir. Çünkü Rusya, atıklar dolayısıyla çilek üreticilerinin kayıt altına alınmasına önem veriyor. Sisteme dahil olunmaması durumunda mal almayacağını belirtti. İhracat üretici için son derece önemli, aksi halde yurt içinde yaşanacak ürün bolluğu fiyatlarda düşüşe yol açıyor'' uyarısında bulundu.




Kategori : GÜNCEL