DTPli Başkan Aponun karısı mı?

  • Ana Sayfa
  • DTPli Başkan Aponun karısı mı?
DTPli Başkan Aponun karısı mı?
PKK karşıtı bir internet sitesi, Bekaa'da DTP'li Belediye Başkanı'na ait olduğu öne sürülen bir fotoğraf yayınlandı.Abone olAvrupa'dan yayın yapan ve PKK karşıtı yazılarıyla dikkat çeken bir internet sitesi, Diyarbakır'ın DTP'li Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler'e ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf yayınladı.

Eski bir PKK'lı olan sitenin sahibi Şükrü Gülmüş'ün yayı Farmlik nladığı fotoğrafın 92 ya da 93 yılında PKK'nın Bekaa kampında çekildiği öne sürülüyor. Fotoğrafta Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler olduğu iddia edilen kadın elinde kaleşnikov marka bir tüfek ve terörist elbisesi içinde görülüyor.

İnternet sitesinin iddiasına göre Özsökmenler, üç - beş günlüğüne Bekaa vadisinde bulunan PKK kampına gitti. Sitenin sahibi o dönemde kendisinin de Bekaa kampında olduğunu belirterek, Özsökmenler'in kampageldiği zaman "AYŞE" kod adını kullandığını belirtiyor.

Yazısında Özsökmenler'in kampa geldiği günlerin bizzat tanığı ve yaşayanı olduğunu söyleyen Gülmüş, 1992 yılının Nisan ayında Murat Karayılan tarafından 20 kişilik grupla Türkiye'ye geçirildiğini, "AYŞE" kod adlı Yurdusev Özsökmenler'in de hemen arkasından Türkiye'ye gönderildiğini belirtiyor.

Fotoğrafı yayınlayan, Yurdusev Özsökmenler hakkında yazdığı yazıda, 'Yurdusev Özsökmenler bal gibi Abdullah Öcalan'ın karısı. Onun ataması ve önermesiyle bu göreve geldi. Dün gazetede görevi beni denetlemekti. Sonra yasal partiye geçti. Şimdi de Bağlar Belediyesiyle Osman Baydemir ve tüm belediyeleri denetleyendir" ifadelerini kullandı. (Milliyet)

Kategori : POLİTİKA