Dünyada şok! Borsalar karıştı

  • Ana Sayfa
  • Dünyada şok! Borsalar karıştı
Dünyada şok! Borsalar karıştı
ABD'nin dev bankası Lehman Brothers battı, piyasalar tarumar oldu. Borsa çakılırken dolar yükseldi. Abone olDünya borsaları sarsılıyor. Kriz İMKB'yi de kötü vurdu. Borsa sert bir düşüş yaşarken, dolar yükselişe geçti. Petrolde ise şok düşüş var. Fiyatlar son 7 ayın en dip seviyesinde.

Dünyayı sarsan krizin merkezi Amerika... Amerika'nın en büyük bankalarından biri ola ohio seo n Lehman Brothers'ın iflas başvurusu, şok etkisi yarattı. Krizin daha da derinleşeceği endişesini taşıyan piyasalar kara pazartesi ile çalkalandı.

BORSA ÇAKILDI

Bir dev nasıl battı. Dünyayı
şoka sokan çöküşü okumak
için TIKLAYIN!


Dünyayı sarsan kriz İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nı da vurdu. Borsada sert düşüş yaşandı; endeks Temmuz ayı ortalarındaki seviyesine geriledi.

Endeks, Cuma günü ikinci seans kapanışına göre 1.742,39 puan azalarak günün ilk yarısını 35.291,48 puandan tamamladı. Birinci seansta, hisse senetlerinin ortalama değer kaybı yüzde 4,70 oldu.

Avrupa borsaları da dibe vurdu

Avrupa'nın en büyük 300 şirketini kapsayan "FTSEurofirst 300" endeksi yüzde 3,1 değer kaybederek, 1.126,08 puana geriledi.

Dün bir gazetenin, yılın ikinci yarısında riskli yatırımları nedeniyle 5 milyar dolar daha zarar edeceğini yazdığı İsviçreli UBS bankasının da hisseleri yüzde 8,4 değer kaybetti.

İngiltere'de Royal Bank of Scotland'ın hisseleri yüzde 12, Halifax-Bank of Scotland'ın hisseleri yüzde 10'dan fazla ve Barclays bankasının hisseleri de yüzde 6 indi.


Kategori : EKONOMİ