İşte kenenin kesin çözümü!

İşte kenenin kesin çözümü!
Keneye kesin çözüm bulundu. Sıfır maliyetli bayrak yöntemi... Bakın yöntem nasıl uygulanıyor?Abone ol

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ülke gündemine gelen keneleri yakalamada ''bayrak yöntemi'' ile başarı sağlanıyor. Bu yöntemle tespit edilen keneler ilaçlama ile yok ediliyor.

Ziraat Yüksek Mühendisi ve Böcek Uzmanı D multi language seo erya Ulaşoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaygın olarak görülen ve çok sayıda insanın ölümüne yol açan KKKA gibi çeşitli hastalıkların etkenini taşıyan kenelerin, etkisiz hale getirilmesi amacıyla çeşitli yöntemlerin denendiğini belirtti.

SIFIR MALİYETLİ BAYRAK YÖNTEMİ

Kenelere karşı ilaçlama uygulamasından önce, açık arazide kene aktivitesi tespitinin yapılması gerektiğini ifade eden Ulaşoğlu, ''Kene tespitinde etkili bir yol bayrak yöntemidir. Yöntem, bir çubuğa takılı havlunun, bahçedeki yeşilliğin üzerinde gezdirilmesinden oluşuyor. Keneler, hareket halindeki havlunun canlı olduğu izlenimiyle havluya tutunuyorlar. Dünyada kene mücadelesinde yoğun olarak kullanılan sıfır maliyetli bayrak yöntemi, Türkiye'de maalesef bilinmiyor'' dedi.

Uygulama sırasında kenelerin kıyafetlere tırmanmaması ve kayganlık sağlanması amacıyla bacağın diz altından itibaren koli bandı ile sarılmasının önem taşıdığına dikkati çeken Ulaşoğlu, şöyle konuştu:

BÖCEK İLACI DEĞİL REPELLENT (UZAKLAŞTIRICI) SIKIN



Kategori : GÜNCEL