Hasan Abiden Erdoğana mektup

Hasan Abiden Erdoğana mektup
Doğan-Erdoğan kavgasına, Tayyip Erdoğan'ın "Hasan Abi" diye hitap ettiği Hasan Cemal de karıştı...Abone ol

Bir mektup sağanağı başlattı Hasan Cemal... Önceki yazılarında Erdoğan'a "kırık not" veren usta yazar, bugün birincisini yazdığı mektubunda, kendisine "Abi" diye hitap eden Erdoğan'a can alıcı sorular yöneltiyor...

Mektubunda, Erdoğan'ın Çalık'a rafineri sözü verip vermediğini ısrarla soran Hasan Cemal, Aydın Doğan'ın ortaya attığı iddianın açıklığa kavuşturul google da üst sıralara çıkmak ması gerektiğini vurguluyor...

Cemal şöyle devam ediyor:

"(...) Bu ülkede rafineri kurmak ‘başbakanın sözü’ne mi tabi, yoksa devletin yetkili ‘üst kurul’larının objektif kararlarına mı?
Sayın Başbakan;
Çalık Grubu’nun rafineri izniyle ilgili olarak bir soru daha var gündemde. Damadınız bu grubun en tepe yöneticisi, yani güncel deyişle CEO’su.
Olabilir.
Ancak bu konuda bir noktanın aydınlığa kavuşması gerekiyor. "

Başbakan Erdoğan'ı potronu Aydın Doğan'ı mahkemeye vermeye davet eden Hasan Cemal, "Aydın Doğan da bunu istiyor" diyerek mektubunu şu sözlerle sürdürdü:

"(..) Ama eğer bunu yapamıyorsanız, kanunsuz bir şey yoksa, o zaman Aydın Doğan’a da, Doğan Grubu çalışanlarına da, gazeteci ve köşe yazarlarına da, -Deniz Feneri iddianame ve davasının üzerine bir gazetecilik görevi olarak gidilmesinden dolayı- hakaret etmeye hakkınız yoktur.
Bir başbakana bu yakışmıyor.
Ayrıca, kimi köşe yazarlarına günlük deyişle aba altından sopa göstermek de son derece yakışıksız.
Kısacası:
Son konuşmalarınızdaki seviye kaybı gerçekten acıklıdır.
Dileriz, bu böyle sürmez.
Medyayla ilgili eleştirileriniz olabilir. Bazen kızabilirsiniz yazılana çizilene. Haklı da olabilirsiniz. Çünkü bizim de yanlışlarımız yok değil, elbette var.
Ancak, bu konudaki görüş ve tepkilerinizi eski deyişle çok daha teenniyle, üslubu içinde, irtifa kaybı olmaksızın ortaya koyabilmelisiniz."



Kategori : POLİTİKA