Başkan Demir sözünü tuttu

Başkan Demir sözünü tuttu
Fatih Belediyesi verdiği sözünü tuttu. Sulukule'den çıkarılan vatandaşlar yeni evlerine yerleştiler.Abone ol

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir: “Neslişah ve Hatice Sultan Mahallesi kiracılarına verdiğimiz ev sözünü tuttuk. Bayrama kendi evlerinde girecekler.”
Fatih Belediyesi’nin yürüttüğü Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Projesi’nde çok önemli bir adım daha atıldı. Proje kapsamındaki kiracılar, Gaziosmanpaşa Taşoluk’taki yeni evlerine taşınmaya başladılar. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kiracılara verdikleri sözü yerine getirdiklerini belirterek “Bu arkadaşlarımız, Ramazan Bayramına kendi evlerinde girecekler” dedi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, halk arasında Sulukule ebay seo olarak bilinen Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Alanı’ndaki kiracıların Gaziosmanpaşa Taşoluk’taki evlerine geçmeleriyle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Fatih Belediyesi olarak yenileme projelerindeki amaçlarının, tarihi kent dokusunun iyileştirilmesi kadar; insanların da yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu söyleyen Demir, Fatih’te beş ayrı bölgede yenileme alanı ilan ettiklerini, Sulukule’nin de bu alanlardan biri olduğunu söyledi.

Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Projesi’nde bugüne kadar, kimseyi mağdur etmeyecek, kimseyi dışarıda bırakmayacak bir anlayışla hareket ettiklerini dile getiren Demir, “Verdiğimiz sözlerin arkasında durduk. Bugün kiracılarımıza evlerini teslim ediyor ve grup grup yeni evlerine taşıyoruz. Kiracılarımız Ramazan Bayramını her türlü altyapı olanağına sahip, yeşil alanları, okulları, sosyal donatı alanlarıyla dört dörtlük bir konut projesi içindeki evlerinde karşılayacaklar. Projemizi diğer projelerden farklı ve özel kılan en önemli nokta; hem mülk sahiplerini hem de kiracıları gözeten seçenekler sunulmuş olmasıdır. Projemizin bu bakımdan dünyada başka bir benzeri yoktur.” dedi.

Kiracıların TOKİ’nin Taşoluk’ta yaptığı sosyal konutlardan çekilişsiz, kurasız ve 180 aya (15 yıla) yayılan makul taksitlerle ev sahibi olduğunu ve ilk grup kiracının da taşındığını belirten Demir, “TOKİ’nin diğer projelerinde alınan ve ev fiyatının yaklaşık yüzde 10’u tutarındaki peşinattan muaf tutuldular. Damga Vergilerini Belediye olarak biz karşıladık. KDV’yi 180 aylık ödeme planına bölüştürdük. Şimdi de taşınmalarına yardımcı oluyoruz. Bu sürecin, maddi ve manevi olarak en rahat biçimde tamamlanması için var gücümüzle çalışıyoruz.” diye konuştu.

Demir, taşınan ailelerden biri olan Muzaffer Yöye’nin ailesiyle birlikte salonda bulunduğunu söyledi. Muzaffer Yöye de konuşmasında, Neslişah Sultan Mahallesi’nde kiracı olduğunu, ailesinden bile görmediği iyiliği Mustafa Demir ve arkadaşlarından gördüğünü, kendilerine duacı olduğunu söyleyerek teşekkür etti. Yöye, ailesi ve Başkan Demir’le daha sonra gazetecilere poz verirken evinin anahtarlarını da gösterdi.



Kategori : GÜNCEL