Medeniyetler iftarda buluştu

Medeniyetler iftarda buluştu
Almanya’nın Hamm kentinde dört yıl önce başlatılan Ramazan Çadırı etkinlikleri bu yıl daha görkemli ve renkli geçti. Abone ol

Bağcılar Belediyesi, Hamm Anakent Belediyesi ve sponsorların işbirliği ile yapılan Ramazan Çadırı şenlikleri 11-15 Eylül arasında düzenlendi.

Her akşam 600-1000 kişi arasında kişinin iftar açtığı Ramazan Çadırında düzenlenen iftar programı, Hamm Anakent Belediye Başkanı Thomas wyoming seo Hunsteger Petermann, Hamm Gömen Daire Başkanı Günter Schwibbe, Hamm Uyum Meclisi Başkanı Erdoğan Çelikçi, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Sezgin, Bağcılar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Gürsel Yılmaz’ın katılımıyla yapıldı.

Beş gün boyunca İslam konusunun işlendiği dini filmlerin gösterildiği ve çocuklar için Hacivat-Karagöz gölge oyunlarının gösterildiği Ramazan Çadırı programlarının açış konuşmasını yapan Hamm Anakent belediye başkanı Thomas Hunsteger Petermann, “Nüfusunun yüzde 25’ i göçmen olan Hamm kentinde kaliteli bir yaşam için herkes üzerine düşen görevleri yerine getirmeli. Kentte yaşayan Müslümanların Ramazan ayını kutluyoruz. Belediye yetkilileri olarak da beş gün boyunca etkinliklerde Müslüman vatandaşlarımızla birlikte olduk. Bu yıl önceki yıllara göre daha renkli geçti. Önümüzdeki yıllar bu etkinlikleri devam ettireceğiz. İşbirliği yaptığımız Bağcılar Belediyesi’ne teşekkür ederim.” Dedi.

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Sezgin de yaptığı konuşmada, dört yıl önce başlatılan Ramazan etkinliklerini, geçen yıldan itibaren Hamm Belediyesi ile birlikte yaptıklarını belirterek, gurbette yaşayan Türklerle bir araya gelip, birlikte iftar yapmanın heyecanını yaşadığını söyledi.



Kategori : GÜNCEL