Sabahta Nazlı Ilıcak krizi

Sabahta Nazlı Ilıcak krizi
Nazlı Ilıcak'a sürgün. Köşesi elinden alınan yazar, günlerdir yazmıyor. Cumartesi günkü yazısı mı ipini çekti? Abone ol

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, Deniz Feneri olaylarında eleştirel yazılar kaleme alınca, 4’üncü sayfadaki köşesi, arka sayfalara kaydırıldı.

Gazete yönetimi Pazartesi günü Nazlı Ilıcak’a “4’üncü sayfada artık Haşmet Babaoğlu yazacak” dedi. Sayfası değiştirilen Nazlı Ilıcak o günden be ebay ri yazmıyor.

Dün akşam NTV'de yayınlanan Yazıişleri özel programına konuk olan Ilıcak, size baskı yapılıyor mu? sorusuna 'ona bakacağız' demekle yetindi.

Ilıcak 14 Eylül Cumartesi günü "" başlıklı yazısında hem Aydın Doğan'ı hem de isim vermeden kendi patronunu eleştirmişti. İşte Ilıcak'ın o yazısından bazı bölümler:

"(...)Bu tartışmadan medya çok olumsuz etkileniyor. Doğan Grubu'nda yazan arkadaşlar, ister istemez, "silâhşör" konumuna düşüyor. Bizler de, "karşı kampın adamı" gibi görünüyoruz. Samimi kanaatlerimizi yazsak dahi, okur nezdinde, hiçbirimiz inandırıcı olamıyoruz.

Çünkü herkes, Türkiye'deki genel kuralı biliyor: "Basın hürriyeti, patronun çıkarlarıyla sınırlıdır."

2000'li yıllarda, "televizyon sahipleri kamu ihalesine girmesin" diye boşuna kıyamet koparmamıştık. Çünkü kamu ile alışverişi olan medya patronu, siyasi pozisyonunu da, işin tabiatı gereği, buna göre ayarlıyor. Kamu ihale yasağı sürebilseydi, bugünkü tartışmaların pek çoğu gündemde olmayacaktı

AK Parti hükumeti, medya patronlarının kimisini "dövüp", kimisini "ödüllendireceğine", temeldeki çarpık sistemi düzeltmeye çalışmalı. Aksi takdirde, medya ve siyaset arasındaki kavgalar sona ermeyecektir.



Kategori : GÜNCEL