FED ters köşeye yatırdı

FED ters köşeye yatırdı
Amerikan Merkez Bankası ülkede yaşanan ekonomik depremin ardından piyasaları ters köşeye yatırdı. İşte FED'in faiz kararı!Abone olABD Merkez Bankası (FED), piyasadaki gerilime rağmen faiz oranlarını değiştirmedi. Yatırımcılar, FED'in kararından önce en azından çeyrek puanlık bir indirime neredeyse kesin gözüy alaska seo le bakıyordu.

Fed faiz oranını yüzde 2 seviyesinde sabit tuttu. Fed kararının ardından ik tepkiyle endeksler geriledi, dolar yükseldi. Endeksler daha sonra yeniden artıya geçti, dolar kazancını geri verdi. Fed toplantının ardından AIG ile ilgili açıklama yapmadı.

FED, piyasaların yakından beklediği faiz kararını açıklarken önemli bir sürprize imza attı. Aslında bundan bir hafta önce neredeyse hiç kimse FED'in bir faiz değişikliği yapmasını beklemezken, son iki günde yaşanan fırtına beklentilerin de değişmesine neden olmuştu. Hatta dün bir ara ABD vadeli işlemler piyasada faiz indirim beklentisi yüzde 100'e kadar çıkarken piyasalar 'çeyrek puan mı yarım puan mı' konusunu tartışmaya başlamıştı.

Ancak FED, dünkü hamlesi ile piyasa beklentilerinin tersine hareket etti. FED, faiz oranlarını değiştirmezken, yüzde 2 seviyesinde sabit bıraktı. Böylece faizler, nisan ayı başında gerilediği seviyesinde kalmış oldu.

Kategori : EKONOMİ