Piyasalara AİG morali

Piyasalara AİG morali
Lehman Brothers'in varlıklarının satışı ve AİG'e kredi desteği piyasalarda etkisini gösterdi. Borsa çıktı dolar düştü..Abone olFed’in AIG’yi iflastan kurtarması piyasalardaki tansiyonu düşürdü. İMKB ilk seansta yüzde 2 yükseldi, dolar 1,26’nın altına indi.

Fed’den beklenen faiz indiriminin gelmemesine rağmen Lehman Brothers’ın varlıklarının satışı ve American International Group’a kredi desteği sağlanması global kaygılar greek google seo ın azalmasıyla ABD borsaları toparlandı. İMKB de ilk seansta yükselirken, kur ve faizde gevşeme oldu.

İngiliz bankası Barclays, iflasını istemiş olan Lehman Brothers Holdings ile firmanın ABD’de yer alan bazı varlıklarını 1.75 milyar dolara almak için anlaştı. Fed, sigorta şirketi AIG’in iflasının önlenmesi ve dolayısıyla dünya piyasalarında daha da karışıklığa yol açmaması için 85 milyar dolar değerinde bir kurtarma paketi hazırladı. Bu iki haber, günlerdir kayıpların görüldüğü piyasalara moral verdi.

ABD TOPARLANDI, İMKB YÜKSELİŞTE
Tüm bu gelişmeler kayıplar yaşanan ABD borsalarına toparlanma getirdi. Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 1.30, Nasdaq yüzde 1.28, S&P 500 yüzde 1.75 değer kazandı.

ABD’nin olumlu seyretmesiyle İMKB’de toparlanma görülüyor. Son iki günde yüzde 9 değer yitiren İMKB Ulusal 100 Endeksi ilk seansta yüzde 2 yükseldi. Endeks 662 puan artışla 34 bin 398 puana yükseldi. Avrupa borsalarında da yüzde 1’in üzerinde artışlar yaşanıyor.

DOLAR 1,25’E İNDİ
Dolar ve faizde düşüş görüldü. Dün 1,2840 YTL’ye kadar çıkan dolar, bugün bankalararası piyasada 1,2570’e kadar geriledi.

14 Nisan 2010 vadeli gösterge kıymetin bileşik faizi yüzde 19.10 düzeyine geriledi. Faiz dün 19.54’e çıkarak son 1.5 ayın en yüksek düzeyini görmüştü.

Kategori : EKONOMİ