İlker Başbuğdan hitap dersi

İlker Başbuğdan hitap dersi
İlker Başbuğ medya ile ilişkilerine çeki düzen verdi. Ayaküstü demeç dönemi sona eriyor. İşte mesajlar;Abone ol

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, medya dünyasıyla ilişkilerde farklı bir pencere açıyor..

Buna göre İlker Başbuğ kameralar önünde olmayacak. Ayaküstü demeç dönemi de sona eriyor. "Paşam" veya "komutanım" şeklindeki hitabı istemedi.

Televizyon ve haber ajanslarının temsilcileriyle bir araya gelen Başbuğ, yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbuğ'un toplantıda öne çıkan sözler şöyle:

*TSK 28 Şubat'ın arkasında, hata varsa bırakın zaman değerlendirsin

*Bazı medya kuruluşları TSK'ya sızmaya çalışıyor. Sert önlemler alınacak.

*Bana komutanım, paşam demeyin, ismimle hitap edin, ya da Genelkurmay Başkanı deyin.

*Asker belli platformlarda konuşmalı siyaset yapmalı..

*Ben kameralar önünde olmayacağım, ayaküstü ko hotel reklamları nuşmayacağım.

TSK SİYASETLE İLGİLENİR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görev ve ilgi alanına giren konuların bir bölümü tabiki siyasetle ilgilidir. MGK’da gündeme gelir.

Bazı güvenlik konularında kamuoyu oluşturmak da bizim görevimizdir. Dolayısıyla bu konularla kamuoyuna açıklama yapabiliriz.

Yetki verdiğim kişiler konuşabilirler ya da MGK’nın askeri üyeleri MGK’da konuşabilirler. Bu zaten onların görevi

MEDYA MESLEK İLKELERİNE UYMAYANLARI ŞİKAYET EDECEĞİZ

Bizim medyadan tek beklentimiz meslek ilkelerine göre davranmalarıdır. Bu şekilde davranmayanları da Basın Konseyi’ne ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne şikayet edeceğiz.

Bu iki kuruluşun bir takım yetkileri var, dolayısıyla onlar ne yapacaklar bekleyip göreceğiz. Sayın Oktay Ekşi’nin hassasiyeti olduğuna inanıyoruz ve ondan beklentilerimiz var’ şeklinde konuştu.

28 ŞUBAT ÇİZGİSİ SÜRÜYOR

Gerekçeleri nedenleri her neyse, onların hala devam ettiği bir süreçte, bizim de onun arkasında kalmamız normaldir. 28 Şubat süreciyle 27 Nisan bildirisinin mukayese edilmesini yadırgıyoruz

Genelkurmay Başkanı’nın açıklaması Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılmıştır. Artık benden bu konuda daha fazla bir yorum yapmamı beklemeyin.

ŞENER ERUYGUR’UN DURUMU CİDDİ

Çok ciddi bir durum söz konusu, boynunda kırık var, beyninde kan toplanması var. Ciddi bir düşüş söz konusu. Ciddi sağlık sorunları var. İnsani olarak üzücü bir durum. Bir an evvel iyileşmesini arzu ediyoruz.

TERÖRLE MÜCADELE

Çünkü Irak bizim için çok önemli. Dikkatlerin Irak’tan kayması bizim için iyi değil. PKK'lı teröristlerin üçte biri Suriyeli, en düşük katılım Güneydoğu'dan.

K.Irak'taki peşmerge PKK'yı hala destekliyor.  K. Irak yönetiminin terörle mücadelede tavsiye vermesi anlamsız

TSK ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASIN

Eleştiriye açığız yeterki eleştiri önyargılı olmasın, eksik yanlış bilgilere dayanmasın. Akreditasyon konusundaysa bir açılım yaptık. Gelecek olan karşı tepkilere göre bu akreditasyonun kapsamını daraltılacak veya veya genişletilecek.

HAFTALIK İLETİŞİM TOPLANTILARI

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki toplantıya, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız da katıldı. Toplantıda, medyanın önemine değinen Orgeneral Başbuğ, basını bilgilendirmek amacıyla Genelkurmay Karargahı'nda haftalık iletilişim toplantıları düzenleyeceklerini, ilk toplantının da 26 Eylül Cuma günü yapılacağını belirtti.

BASINA 24 SAAT AÇIK TELEFON OLACAK

Orgeneral Başbuğ, basın mensuplarının 24 saat açık olacak bir telefon hattından uygun bilgilere ulaşabileceklerini kaydetti.



Kategori : GÜNCEL