Yattara Türk oluyor

Yattara Türk oluyor
İbrahima Yattara, Türk vatandaşlığına geçiş işlemleri için Trabzon Valiliği'nde heyet karşısında mülakata girdi.Abone ol

Trabzonspor'un Gineli futbolcusu İbrahima Yattara, 4 Nisan 2008 tarihinde başvuruda bulunduğu Türk vatandaşlığına geçiş işlemleri için Trabzon Valili google reklam ği'nde, Vali Yardımcısı Mahmut Halal başkanlığında oluşturulan heyet karşısında mülakata girdi.

Emniyet Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden birer kişinin bulunduğu heyette, "Ne iş yapıyorsun?, Geçimini nasıl yapıyorsun?, Türkçe biliyor musun?, Türkçe okuyup, yazabiliyor musun?" gibi sorulara cevap veren Yattara, toplantı salonundan neşeli bir şekilde ayrıldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlamayan Gineli futbolcunun, ayağının sargılı oluşu ise dikkat çekti. Bu arada Yattara'yı mülakata alan heyet, Gineli futbolcunun raporunu İçişleri Bakanlığı'na yollayarak, vatandaşlık işlemlerini devam ettirecek. Daha önce yapılan iki toplantıya maç ve kamp programları nedeniyle katılamayan Yattara, Türk vatandaşlığına geçmesi durumunda isminin, İbrahim Yattara olacağını açıklamıştı.



Kategori : SPOR