5 teğmen Ergenekon dalgasında

5 teğmen Ergenekon dalgasında
Ergenekon'da 8. dalga subayları da vurdu. Gözaltına alınanlardan biri geçen yıl Büyükanıt'ın elinden diploma almıştı.Abone olErgenekon soruşturması kapsamında dün gerçekleşen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı. Bu isimler arasında 5 teğmen ve bir askeri öğrenci de bulunuyor.

Askerler tarafından gözaltına alınan tüm askeri personelin sorgularının Merkez Komutanlığı'nda yapılac ebay seo ağı öğrenildi.

Gözaltına alınan teğmenlerin geçen yıl Kara Harp Okulu'ndan mezun olduğu ve eğitim gördükleri sırada Durmuş Ali Özoğlu'nun liderliğinde Ergenekon yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri öne sürüldü.

Diplomasını Büyükanıt vermişti
Gözaltına alınan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, geçen yıl Kara Harp Okulu'ndan (KHO) dördüncü olarak mezun olmuştu. 30 Ağustos 2007'de KHO'da düzenlenen törende, okul birincisi Piyade Teğmen Durmuş Ali Yüksek'e Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ikinci Teğmen Osman Ertuğal'e TBMM Başkanı Köksal Toptan, üçüncü olan Teğmen Mustafa Çelen'e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dördüncü olan Çelebi'ye de dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından diplomaları verilmişti.

Genelkurmay açıklama yaptı
Genelkurmay Başkanlığı dün akşamüstü bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17 Eylül 2008 tarihli talimatı üzerine, 5 Teğmen ve 1 Askeri Öğrenci 18 Eylül 2008 tarihinde askeri makamlar tarafından gözaltına alınmıştır. Anılan personel, talimat gereği ifadeleri alınmak üzere askeri personel nezaretinde İstanbul Merkez Komutanlığı’na sevk edilmişlerdir" denildi.



Kategori : GÜNCEL