Hani güzeller aptal olurdu

Hani güzeller aptal olurdu
Bu sözün ne kadar yanlış olduğunu işte bu model ispatladı. Abone olModellerin 'aptal' olduğunu düşünenlere tokat gibi cevap; güzellik ve akıl bir arada olmaz diye bir kural yok. Yarı zamanlı modellik yapan Rus genç kız, Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda birinci oldu.

23 yaşındaki Alexandra Kosteniuk, artık 'satranç kraliçesi' ismiyle anılıyor. Yarı virginia seo zamanlı yaptığı modelliğin yanı sıra, 14 yaşından beri satranç oynuyor. 2001 yılında, henüz 17 yaşındayken Dünya Satranç Şampiyonası'nda finale kadar yükselen Kosteniuk, 2004 yılında Avrupa Şampiyonu oldu.

20 yaşında, satranç alanında 'grand master' (satranç üstadı) unvanını alan Rus genç kız, modelliği hobi olarak yaptığını, bunun kitap okumaktan farksız olduğunu söylüyor.

Alexandra Kosteniui geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleşen 2008 Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda yine tüm ustalığını konuşturdu ve şampiyon oldu.

Kosteniui, model olduğu için insanların ona farklı gözle baktığını ve nasıl şampiyon olduğuna inanamadıklarını belirtirken, "Zeka ve güzellik bir arada olabilir. Neden bunu anlamak bu kadar zor?" açıklamasında bulunuyor.

Daha beş yaşındayken babasının öğrettiği bu düşünce sporuyla beyin cimnastiği yaptığını söyleyen genç kız, babasının satranç kariyerinde büyük rol oynadığını ifade ediyor.

Rus modelin, kendinden 25 yaş büyük kocası ve geçtiğimiz Nisan ayında dünyaya getirdiği kızıyla mutlu bir hayatı var. Kaynak: Gazeteport

Kategori : GÜNCEL