Ekonomik durgunluk endişe yaratıyor

  • Ana Sayfa
  • Ekonomik durgunluk endişe yaratıyor
Ekonomik durgunluk endişe yaratıyor
Ekonomi alanında son dönemde yaşanan büyük olaylar tedirginiliğe sebep oluyorAbone ol

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, dünya ekonomilerinde son dönemde yaşananların küçümsenecek bir durum olmadığını, bazı olayları anlamakta halen güçlük çektiklerini söyledi.

Keçeci, ABD ekonomisinde yaşanan sorunların tüm ekonomileri etkilemeye başladığını, bunun Türkiye ekonomisini de etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Durumun endişe verici olduğunu, küçümsenecek bir konu olmadığını, tüm kesimlerin artık bunun farkına varması gerektiğini savunan Keçeci, ihracatçı firmalar başta olmak üzere tüm şirketlerin tedi chatgpt rgin bir bekleyiş içine girdiğini dile getirdi.

Keçeci, şöyle konuştu:

''Her şirket faaliyet konusu içindeki dalgalanmaları hissetmeye başladı. Faaliyet gösterdiğim bakır, borsaların en önemli ürünlerinden biri. Dünyadaki bu tip dalgalanmaların ilk darbe vurduğu metallerden biri. Son zamanlarda yüzde 5-10 derecesinde fiyat dalgalanmasına girdi. Fiyat hala oturmadı. Tüm şirketler dikkatle dünya borsalarını izliyor. Gözümüzü borsadan ayırmıyoruz. Bu bir dünya krizi. Yüzyılda bir olabilen bir kriz olduğu ifade ediliyor. O da bizim nesle denk geldi. Küçümsenecek, azımsanacak, ufak tefek bir şey değil.''

Keçeci, yaşanan sorunun büyüklüğünü Merrill Lynch'in iflas etmesiyle anladığını, yıllardır tüm konularda referans olarak aldıkları bir kurumun batmasının büyük şaşkınlık yarattığını kaydederek, ''Merrill Lynch gibi bir kurum, dün vardı bugün yok. Bu kurumun ortadan kalkmasını kafam hala almıyor'' dedi.

KREDİ SIKINTISI

Müjdat Keçeci, sanayicinin şu aralar özellikle kredi kaynaklarının durumu konusunda endişeli olduğuna dikkat çekti.

''Acaba almakta olduğum krediler kesilir mi, azalır mı ya da maliyeti artar mı?'' sorusunun şu an tüm üretim tesislerinin gündeminde olduğuna dikkat çeken Keçeci, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kaynağı olmayan bir ülkenin sanayicisi bunları düşünmekte haklıdır. Önemli miktarda kredi kullanan Türk sanayicisi, kredi kaynaklarının sağlığından endişe ediyor. Sıkıntının Avrupa pazarında hissedilmesi ve bunun büyüme oranlarını etkilemesi, bir krizi tetikleyecektir. Bu durumda Türk sanayicisinin işi daha zor olacaktır. Biz her şeye rağmen iyi düşünmeye çalışıyoruz. Umarız bu dalgalanma yerini kısa sürede istikrara bırakır ve biz de işimize konsantre olmaya devam ederiz.''

Keçeci, hükümetin dünyada yaşanan dalgalanmaya karşı yapabileceği çok fazla bir şey olmadığını, bu konunun daha çok uluslararası sermayenin durumu ve kararlarına göre yön aldığını da kaydetti.



Kategori : EKONOMİ