MHPli Vural sert çıktı

MHPli Vural sert çıktı
Erdoğan'ın boykot çağrısı MHP'nin de sert tepkisine neden oldu. MHP'li Oktay Vural, Erdoğan kara bir gömlek giymiştir dedi.Abone olMHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın bazı gazeteleri boykot çağrısına sert tepki gösterdi. Vural, “Başbakan’ın demokrasi anlayışı sadece raftadır. Milli görüş gömleğini çıkardığını söyleyen Başbakan kara gömlek giymiştir" dedi.

MHP'li Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın boykot çağrısını ANKA’ya değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın kendisini ve par turizm reklam tisini eleştirmeyen bir medya istediğini, yaptığı çağrıyla vatandaşların bilgi edinme hakkını ellerinden almak istediğini ifade eden Vural, şunları söyledi:

“Başbakan bu çağrıyla demokrasi suçu işliyor. Yolsuzluklar ve yanlışlıklarının yazılmadığı bir medya istiyor. Bu çağrısı açıkçası şantaj ve tehdittir. Başbakan’ın demokrasi anlayışı sadece raftadır. Milli görüş gömleğini çıkardığını söyleyen Başbakan kara gömlek giymiştir. Başbakan’ın faşist düzen arzusu içinde olduğu ortaya çıkmıştır. Başbakan, kendilerinin ürettiği yalanlarla, milletin kandırılacağı bir düzen istemektedir. Soruyorum Başbakan’a ‘niye korkuyorsun sayın Başbakan, yolsuzlukların ortaya çıkmasından mı korkuyorsun."

Erdoğan’ın yaptığı çağrının aslında bugüne kadar medyayı kullanarak, medya aracılığıyla milleti kandırdığının da göstergesi olduğunu belirten Vural, Erdoğan’ın tavrını tehlikeli bulduklarını söyledi. Vural, “hükümetin böyle bir tavır içinde olması, medyayı çeşitli görüşlere kapatması, prangalar oluşturma anlayışının tezahürüdür. Başbakanın demokrasiden nasiplenmemiş, diktatörlük özlemi içinde olduğu ortaya çıkmıştır. Açık toplumdan bahseden Başbakan Türkiye’nin kapalı toplum olmasını isteyecek kadar da acizlik içinde düşmüştür. Vatandaşın, Türkiye’yi yönetenler hakkında bilgi edinme hakkı vardır. Başbakan yazıların doğru olmadığını söylüyorsa tekzip mekanizmasını kullanmalıdır. Ancak Başbakan’ın niyeti Türkiye’de kendine hizmet eden yandaş medya oluşturmaktır. Bu anlayış karanlık bir anlayışın yansımasıdır" diye konuştu.


Kategori : POLİTİKA