Teğmenlerin Ergenekon bağlantısı

  • Ana Sayfa
  • Teğmenlerin Ergenekon bağlantısı
Teğmenlerin Ergenekon bağlantısı
Ergenekonda ilk kez muvaffaz yani halen aktif olarak askerlik yapan 5 teğmen gözaltına alındı. Peki neyle suçlanıyorlar?Abone ol

Ergenekon Operasyonu kapsamında önceki gün gözaltına alınan 5 teğmen ile bir askeri okul öğrencisinin, Ergenekon mensuplarının Kara Harp Okulu öğrencileri içerisinde kurdukları örgütlenmenin mensubu oldukları öğrenildi. Sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderilen askeri personelin, Ergenekon sanıkları ile irtibatlı o google adwords ldukları ve askeri okulda örgütlenme içerisinde oldukları tespit edildi.

İfadelerden yola çıkıldı

Ergenekon Operasyonu kapsamında daha önce gözlem altına alınıp sorgulanan sanıklardan Kemal Aydın, Neriman Aydın ve Ali Özoğlu’na İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde harp okulu öğrencileri ile olan temasları sorulmuştu.

Savcılık , sanıkların Kara Harp Okulu öğrencileri üzerinde organize bir şekilde çalışarak bir yapılanma içerisinde olduklarını belirterek yapılanmayı askeri makamlara iletmişti. Sanıklardan Kemal Aydın ile Neriman Aydın savcıya Kara Harp Okulu öğrencilerinin zaman zaman evlerine geldiğini belirterek şunları anlattı: "Evimizdeki yoğunluğun misafirperverliğimiz dışında başka bir açıklaması yoktur. Harp Okulu dışında yeğenlerimizin okuldan arkadaşları da zaman zaman gidip gelirler. İnsani dürtülerle Harp Okulu öğrencilerinin mezuniyet sonrası da problemleriyle ilgileniyorum."

Samimiyeti artırdık, görüştük

Toplumsal Dönüşüm Yayınevi'nin sahibi Ali Özoğlu da askerî öğrencileri nereden tanıdığı konusunda şunları söyledi: "Benim 'Şifre Çözüldü ASALA: PKK' isimli kitabımı okuyan Neriman Aydın vasıtasıyla Kemal Aydın’ı tanıdım. Bir müddet sonra samimiyetim arttı, sık sık görüştük. Ankara'ya gittiğimde onlarla tanışan Harp Okulu öğrencisi ve yeni mezun askerlerle tanıştım."



Kategori : GÜNCEL