Zekat kredi kartıyla ödenir mi?

  • Ana Sayfa
  • Zekat kredi kartıyla ödenir mi?
Zekat kredi kartıyla ödenir mi?
Fitre ve zekat verme zamanı daralıyor. Peki yardımlar kredi kartıyla yapılabilir mi? İşte din adamlarının cevabı;Abone ol

HIZLA gelişen teknolojiyle birlikte tartışmalara neden olan kredi kartıyla fitre ve zekat verilmesine din adamlarından onay geldi. İlahiyatçılar, "Kredi kartıyla fitre ve zekat verilmesinin bir mahsuru yok" diyerek tartışmalara noktayı koydu.

Kredi kartının yaygınlaşmasının ardından bazı dini vecibelerinde bu yolla yerine getirilmeye başlanması tartışmaya yol açtı. Kredi kart hawaii seo ıyla fitre ve zekat veribelir mi sorusuna, ilahiyatçılar son noktayı koydu. Konya'daki bazı dernekler ve yardım kuruluşları benzer yöntemlerle fitre ve zekatları kabul ediyor.

Nalçacı Caddesi'nde Dost Eli Derneği tarafından kurulan stand da, kredi kartıyla fitre ve zekat alınıyor. Geçen yıldan beri kredi kartıyla fitre ve zekat kabul ettiklerini belirten stand görevlileri, "Fitre ve zekatları kredi kartıyla alabiliyoruz. Fitre zamanında yerine ulaştırılıyor. Bunun hesabı ayrı tutuluyor. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan zamanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kredi kartıyla dini vecibelerin yerine getirilmesinde herhangi bir sıkıntı yok. Diyanet İşleri Başkanlığı da bu konuda olumlu görüş bildirdi." dedi.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Orhan Çeker, kredi kartıyla fitre ve zekat vermenin herhangi bir mahsuru olmadığını söyledi. İslam dininin kolaylık dini olduğunun altını çizen Çeker, kredi kartıyla dini vecibelerin yerine getirilebileceğini belirtti. Teknolojiye ayak uydurulması gerektiğini vurgulayan Çeker, "Fakirin veya ihtiyaç sahibinin pos makinesi kullanma gibi bir lüksü yok. Dernekler aracılığıyla bunu gerçekleştirmek mümkün. Dernek bunu alır, fakire verirse herhangi bir sorun çıkmaz. Burada önemli olan yeter ki faize girmesin. " dedi.

Konya müftülüğü bünyesinde bulunan Alo Fetva Hattı da kredi kartıyla zekat verilmesine onay verdi. Alo fetva hattı, kredi kartıyla fitre, zekat verilmesinde herhangi bir sorun bulunmadığını bildirdi.



Kategori : GÜNCEL