Kartal zirveye kanat çırptı!

Kartal zirveye kanat çırptı!
Ligde yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, İnönü'de konuk ettiği G.Antep'i devirerek 3 puanın sahibi oldu...Abone olSüper Lig'de 4. haftanın son maçında İnönü'de Gaziantepspor'u konuk eden Beşiktaş, 3-0 kazanarak 3 puanın sahibi oldu.

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Serkan Gençerler, Volkan Narinç

Beşiktaş: Hakan, İbrahim Toraman, Sivok, Zapotocny, İbrahim Üzülmez, Serdar Kurtuluş, Cisse, Tello, Serdar Özkan, Nobre, Bobo

Gaziantepspor: Murat Şahin, Emrah, Bekir, Mehmet, De Souza, Ahmet, Zurita, Murat Ceylan, Tabata, Erman, Pacheco

Gol: Dk. 3 Bobo (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 4 Murat Ceylan, Dk. 36 Pacheco (Gaziantepspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Beşiktaş başladı... İki takıma da başarılar...

2. dakika. Beşiktaş atağında Bobo sağ kanattan çalımlarla ceza alanına girmek istedi ama yağmurdan dolayı kaydı.. Top taca çıktı..

GOL... 3. dakika. Beşiktaş golü Bobo ile buldu. Siyah-Beyazlı ekipte Hakan Arıkan'ın uzun kullandığı kaleci degajını Nobre kafa ile indirdi. Antep savunmasının kademisiz yaklandığı anda Kaleci Murat Şahin ile karşı karşıya kalan Boba sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Beşiktaş, Bobo'nun golüyle Antep karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Turkcell Süper Lig'in 4. hafta maçında
Beşiktaş, sahasında konuk ettiği
Gaziantepspor'u 3-0 mağlup etti ve
averajla liderliğe yükseldi.
Fotoğrafları için TIKLAYIN

4. dakika. G.Antep'te Murat Ceylan rakibini formasından çekince sarı kartı gördü.

5. dakika. Beşiktaş 2. gole bu kez Nobre ile çok yaklaştı. Antep savunmasının arkasına atılan pasa hareketlenen Nobre, Kaleci Murat Şahin ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak yan direği  sıyırıp auta çıktı.

7. dakika. Antep sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Tabata direkt kaleyi denedi. Yerden seken meşin yuvarlak Kaleci Hakan'ın ellerinde kaldı.

9. dakika. Beşiktaş kanattan Tello ile üst üste köşe vuruşları kullandı. Tello'nun ortasına Zapotocny kafayı vurdu. Kaleci Murat Şahin son anda uzanarak topu kornere çeldi.

Aynı noktadan Tello bir kez daha köşe vuruşu kullandı. Meşin yuvarlak ön direkte savunmadan sekerek üst direkte patladı. Siyah-Beyazlı ekip bu etkili pozisyonlardan gol çıkartamadı.

11. dakika. Antep beraberlik golüne  Zurita ile çok yaklaştı. Sağ kanattan ayağa iyi paslarla Beşi anti seo yaptırmak istiyorum ktaş ceza sahasına sokulan Antep'te Tabata sağdan bindiren  Zurita'yı topla buluşturdu. Bu futbolcu bekletmeden çok sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direği sıyırıp yan ağlara takıldı.

18. dakika. Antep atağında Ahmet Beşiktaş savunmasının solunda İbrahim'i ters bir çalımla geçti.. Yerden sert ortası Hakan'ın kucağında kaldı..

20. dakika. Ahmet Arı ceza alanına yakın bir bölgeden kaleyi ikinci kez yokladı.. Top Hakan'ın kontrolünde auta çıktı.. 20 dakikalık sürede Beşiktaş'ın sadece sol kanadından gelebildi kırmızı-siyahlı ekip.

23. dakika. G.Antep sol kanattan Tabata ile köşe vuruşu kullandı. Kavis alıp ön direkten kaleye yönelen topu Hakan Arıkan son anda yumruklayarak çıkarttı.

26. dakika. Beşiktaş sağ kanattan Tello ile köşe vuruşu kullandı. Kale sahasına inen topta Murat Şahin boşa çıktı. Savunma son anda ayak koyarak tehlikeyi ters kanattan kornerle uzaklaştırdı.

30. dakika. Karşılaşmada yarım saatlik bölüm Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile geçildi. Mücadelede tempo yüksek. Antep, İnönü'de gole dönük açık bir futbol ortaya koyuyor. İki takımda gole yakın bir görüntü sergiliyor.

33. dakika. Antep beraberlik golü için Beşiktaş kalesine yükleniyor. Siyah-Beyazlı savunmasında zor anlar yaşıyor. Tabata ceza sahası içine topla bulup çarprazdan kale sahasına ortasını yaptı. Pacheco'dan önce Kaleci Hakan Arıkan yükselerek topu kontrol etti.

34. dakika. Antep beraberlik golüne Pacheco ile çok yaklaştı. Sol kanattan Tabata'nın ceza sahasına kestiği topa  Pacheco yükselerek kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üst direği sıyırarak auta çıktı.

36. dakika. Antep'de Pacheco sarı kart gören isim oldu.

37. dakika. Antep bu bölümlerde oyunu Beşiktaş yarı sahasına yıkmış durumda. Sağ kanattan gelişen atakta Erman'ın ara pasında ceza sahasına sokulan Murat Ceylan sert vurdu. Beşiktaş savunması son anda ayak koyarak topu karşıladı.

38. dakika. Antep bir kez daha gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına ortalanan topa Pacheco yükseldi. Hakan Arıkan'ın boşa çıktığı pozisyonda altıpas içinde boşta kalan topu arka direkte kaleye vuracak Antepli oyuncu olmayınca mutlak bir fırsat sonuçsuz kaldı.

38. dakika. Beşiktaş hızlı geliştirdiği atakta Antep kalesinde etkili oldu. Sağ kanattan Serkan Özkan süratle rakip ceza sahasına sokulup yerden ortasını yaptı. Bobo'dan önce son anda ayak koyak Kemal mutlak bir gol pozisyonunu kornerle uzaklaştırdı.

40.  dakika. Maçın ilk yarısı için son 5 dakika. Beşiktaş'ın Antep karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü  devam ediyor.

42. dakika. Beşiktaş sağ kanattan rakip kaleye etkili indi. Serdar Özkan sağdan sokulup pasını Tello'ya çıkardı.. Şilili oyuncu bekletmeden vurdu ama o kadar kötü vurdu ki, şutu az daha taca çıkıyordu.

45. dakika. Maçın ilk yarısı için normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ilave etti.

İlk yarıda başka gol olmadı. Beşiktaş, G.Antep karşısında soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Beşiktaş'ta 2. yarıda Tello yerini Holosko'ya bıraktı.

2. yarıya G.Antep başladı...

47. dakika. G.Antep atağında Tabata'nın savunmanın arkasına bıraktığı pasa hareketlenen Pacheco topu çeldiği anda Kaleci Hakan Arıkan'ın hamlesiye yerde kaldı.

Hakem bu pozisyonda kendisini aldatmaya çalıştığı gerekçesiyle daha önceden sarı kartı bulunan Pacheco'yu 2. sarıdan kırmızıyı gösterip oyundan attı. Antep bu andan itibaren sahada 10 kişi mücadele edecek.

GOL... 53. dakika. Beşiktaş 2. golü Serdar Özkan ile buldu... Siyah-Beyazlı ekibin atağı sağ kanattan etkili gelişti. Topla ceza sahasına sokulan Bobo, ceza sahası önündeki Nobre'ye pasını çıkarttı. Bu futbolcu bekletmeden soldan bindiren Serdar Özkan'ı gördü. Serdar çarprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak Kaleci Murat Şahin'in yanından Antep ağlarına takıldı.

Beşiktaş, Serdar Özkan'ın şık golüyle Antep karşısında skoru 2-0 yaptı.

57. dakika. G.Antep'te Murat Ceylan yerini Olcan'a bıraktı.

58. dakika. G.Antep'te Erman yerini Hakan Bayraktar'a bıraktı.

60. dakika. Beşiktaş atağı sağ kanattan etkili gelişti. Savunmanın arkasına atılan derin pasa Bobo hareketlenip topu arka direğe çıkarttı. Meşin yuvarlağı göğsüyle yumuşatan Serdar Özkan şutunu attı. Savunmadan seken topu Kaleci Murat Şahin kolaylıkla kontrol etti. Serdar iyi bir şut çıkartsa mutlak gol şansı olacaktı.

64. dakika. Sağ kanattan Serdar Kurtuluş topla rakip kaleye sokulup ceza sahasına sokulan Bobo'yu gördü. Bobo, rakibinden sıyrılmak isterken Mehmet Polat ayak koyarak kalesinde büyük bir tehlikeyi önledi.

65. dakika. Beşiktaş 3. gole Bobo ile çok yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan pası iyi takip eden Bobo, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda plase bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak direği sıyırıp auta çıktı.

66. dakika. Beşiktaşlı oyuncular gol kaçırma yarışı yapıyor.. Şimdi de Holosko.. Ceza alanı girdi.. Bomboş pozisyon.. Ama topu kaleci Murat'a nişanladı..

67. dakika. Beşiktaş bir kez daha gole çok yaklaştı. Cisse'nin pasıyla savunmanın arkasına sarkan Bobo kaleciyle karşı karşıya pozisyonda sert vurdu. Murat Şahin son anda meşin yuvarlağı tokatlayarak direğin üzerinden kornere çeldi.

67. dakika. Beşiktaş'ta Serdar Kurtuluş yerini Delgado'ya bıraktı.

68.  dakika. Beşiktaş'ta Sivok sarı kart gören isim oldu.

69.  dakika. Siyah-Beyazlı ekip üst üste net fırsatlardan sonuç çıkartamadı. Bu kez sağ kanattan kullanılan köşe atışında Zapatocny ceza alanı içinden vurdu ama şutu kaleci Murat'ta kaldı..

70. dakika. Beşiktaş son 20 dakikaya girilirken Antep karşısında 2-0'lık üstünlüğünü devam ettiriyor.

72. dakika. Beşiktaş atağında Nobre sağdan bomboş pozisyonda bindiren Holosko'yu gördü. Holosko ceza sahasına girip sıfırdan kale sahasına yerden ortasını yaptı. Kaleci Murat Şahin iyi kapanarak topu kontrol etti.

74. dakika. Gol için açık bir futbol ortaya koyan Antep savunmasında büyük açıklar veriyor. Sağ kanattan Bobo, Cisse'nin derin pasıyla hareketlenip ceza sahasına ortasını yaptı. Kaleye yönelen topu yakın direkte Murat Şahin kontrol etmeyi başardı.

75. dakika. G.Antep'te Ahmet yerini Erkan'a bıraktı.

78.  dakika. Beşiktaş'ta İbrahim Toraman hakeme itirazdan sarı kartı gördü.

80. dakika. Beşiktaş'ta Nobre sarı kart gören isim oldu.

83. dakika. Delgado 25 metreden kaleyi yokladı ama top Nobre'ye çarptı.. Mücadelede tempo çok düştü.

85. dakika. Beşiktaş'ta Bobo sarı kart gören isim oldu.

Maçta artık son 5 dakikaya girildi. Siyah-Beyazlı ekibin 2-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

GOL... 87. dakika. Beşiktaş 3. golü Nobre ile buldu. Sol kanattan ileri çıkan Zapotocny, savunmanın arkasına harika bir pas verdi. Nobre topla buluştuğu anda Kaleci Murat Şahin'i geçip çarprazdan topu boş kaleye bıraktı.

Beşiktaş, Nobre'nin golüyle Antep karşısında skoru 3-0 yaptı.

90. dakika. Beşiktaş'ta Nobre yerini Batuhan'a bıraktı.

Maçtan normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika ilave etti.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Beşiktaş, güçlü rakibi G.Antep'i 3-0 mağlup ederek 3 puanı 3 golle aldı.

Kategori : SPOR