Silahlı öğrenci okul bastı

Silahlı öğrenci okul bastı
Finlandiya'da bir öğrenci meslek okulunda ateş açtı. Çok sayıda kişinin ölmüş olabileceği tahmin ediliyor.Abone ol

Finlandiya'nın kuzeybatısındaki Kauhajoki şehrinde bir meslek okulunda ateş açıldığı bildirildi. İlk belirlemelere göre 9 kişi öldü ancak ölü sayısının daha da artması bekleniyor. Çok sayıda kişinin ölmüş olabileceği belirtiliyor. Yetkililer saldırganın intihar ettiğini açıkladı. Ayrıca silahlı kişinin eylemden önce saldırı planını internette yay Silis kumu ınladığı ortaya çıktı.

STT haber ajansı, polisin okulda çok sayıda can kaybı olmasından endişe ettiğini duyurdu.

Polis yetkilisi saldırganın halen binada içinde olduğunu ve silah seslerinin duyulduğunu açıkladı. Finlandiya medyası çok sayıda kişinin ölmüş olabileceği yönünde haberler veriyor.

Finlandiya'da 2007 Kasım ayında bir öğrenci silahla okul basarak 9 kişi öldürmüştü. 6 öğrenci, bir temizlikçi ve müdürü öldürdükten sonra intihar etmişti.

Suç oranının en düşük olduğu ülkelerden bir olan Finlandiya'da bu olay büyük şok yarattı. Bütün ülke olayı yayınlayan televizyon ekranlarına kilitlendi.

BELEDİYE BAŞKANI: "SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ"

Belediye Başkanı Rantakokko, Reuters'a yaptığı açıklamada, saldırganın intihar ettiğini, saldırıda çok sayıda kişinin öldüğünü, ancak ölü sayısının henüz bilinmediğini söyledi.

BİR YIL ARAYLA BENZER SALDIRI OLAYI

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'nin kuzeyindeki Tuusula'da geçen yıl, Kasım ayında Pekka-Eric Auvien adlı bir öğrenci, bir lisede 6 öğrenciyi, okulun hemşiresini ve müdürü öldürmüştü. Saldırgan intihar etmişti.

SALDIRI PLANI YOU TUBE'DA

Finlandiya'nın kuzeybatısındaki Kauhajoki şehrinde bir meslek okulunu basan saldırgan etrafa ateş etmeye başladı. Ayrıca silahlı kişinin eylemden önce saldırı planını internet paylaşım sitesi Youtbe'da yayınladığı ortaya çıktı.



Kategori : DÜNYA