Piyasalar stres altında

Piyasalar stres altında
ABD Merkez Bankası Başkanı Bernanke, adımlara rağmen finansal piyasaların olağanüstü stres altında olduğunu söyledi.Abone olUzmanlar, destek paketine ek olarak Fed’in faizi indirmesini bekliyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, Senato’nun Bankacılık Komitesi’ne yapacağı ve Reuters tarafından edinilen sunumda, finansal krizle baş etmek durumunda olduklarını belirterek, mali koşulların uzun dönemde iyileşmemesi halinde etkilerinin oldukça olumsuz olacağın seo ı kaydetti.

Bernanke, Fed’in Hazine’nin likit olmayan varlıkları alma planını desteklediğini belirterek, piyasalardaki istikrara kavuşturmak için Kongre’nin hızlı davranması gerektiğini söyledi.

PAULSON: DALGA GENELE YAYILDI
ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, Kongre’den 700 milyar dolar tutarındaki finansman paketinin yavaşlatılmamasını isteyecek. Paulson, Senato’nun bankacılık komitesine yapacağı sunumda, “Piyasadaki dalgalanma geçen hafta yeni bir seviyeye ulaştı ve ekonominin geneline yayıldı” dedi.

Piyasalardaki dalgalanmayı yatıştırmak için duruma özgü adımların ötesine geçmek gerektiğini belirten Paulson, “Piyasadaki dalgalanmanın kaynağına inmek için temel, kapsayıcı ve kararlı adımları atmamız gerekiyor” diye konuştu.

Piyasalardan sorunlu varlıkları çıkarmanın istikrarı artıracağını kaydeden Paulson, kurtarma planının vergi ödeyenlere yaratacağı masrafın uzun vadede kredi piyasalarının çalışmamasından doğacak kayıptan daha az olacağını belirtti.

YAYGIN: FED FAİZİ İNDİRECEKTİR
Bernanke’nin açıklamalarını değerlendiren Toronto Dominion Bank’tan Süha Yaygın şunları söyledi: “ABD’nin faizde indirime gitmesini bekliyoruz. Mevcut paket yeterli olmayacak ve faiz indirimiyle desteklenecektir. Piyasalarda çalkantı devam ediyor. Dün petrolün 130 doları gördüğünü kimse unutmasın, büyük hareketler oluyor. Bizim beklentimiz Fed’in eninde sonunda faizde indirime gideceği yönünde.”

Kategori : GÜNCEL