Zahid Akmanın evleri yaktı

Zahid Akmanın evleri yaktı
Zahid Akman'ın ortak olduğu kooperatif işi gurbetçileri yakmış. Çivisi bile çakılmayan evler için üyeler borç ödeyecek.Abone ol

Zahid Akman ve arkadaşlarınca kurulan kooperatif milyonlarca Euro teşviki çekip bir ev bile yapmadan batınca Alman devleti verdiği teşvikleri üyelerden geri istedi. Üyelerin kooperatif aidatları da yandı, toplanan paraların akıbeti ise meçhul.

Kanal 7’deki yoğun reklam kampanyasıyla i best hair transplant in turkeyhair transplant in turkey kna edilen ve "henüz inşaat ortada yokken konut teşvik primi almak" isteyen Almanya’daki gurbetçileri Hürriyet’in 5 yıl önce "Para yatırmayın" diye uyardığı ortaya çıktı.

Almanya’da Abdullah Özer, Zahid Akman, Yasin Özcan ve Mehmet Gürhan’ın birlikte kurduğu ve iflasını ilan edip binden fazla üyesini Alman Maliyesi’nin icra kararlarıyla karşı karşıya bırakan kooperatife karşı Avrupa Hürriyet tam 5 yıl önce halkı uyarmıştı.

Kooperatif sorumlularının "Fırsatı kaçırmayın" diye kandırdığı bin kadar gurbetçi, şimdi Alman Maliyesi’yle karşı karşıya kaldı. Ödedikleri aidatları iflas eden kooperatifte kaybeden OFWG’zedeler şimdi kendi adlarına çekilen milyonlarca euro krediyi de Alman devletine geri ödemek zorunda.

Almanya’da Deniz Feneri Derneği e.V davasıyla birlikte su yüzüne çıkan ve sorumluları hakkında ayrı bir soruşturma yürütülen OFWG (Offenbacher und Frankfurter Wohnungsbaugesellschaft) isimli kooperatif için Hürriyet, 28 Haziran 2003 tarihli "Tuzağa düşmeyin" başlıklı haberiyle kamuoyunu bilgilendirmişti. Hürriyet, kooperatiflerin vatandaşlar adına aldığı konut teşvik primlerini uygun şekilde kullanmadığının tespit edilmesi halinde paranın vatandaşlardan geri alınacağına dikkat çekmişti.

Kaynak: İsmail Erel-Hürriyet



Kategori : GÜNCEL