Ağustos ayında ihracat arttı

Ağustos ayında ihracat arttı
Kayseri'de Ağustos ayı ihracat rakamlarının, geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdiği bildirildi.Abone olKayseri'de Ağustos ayı ihracat rakamlarının, geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdiği bildirildi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, AA muhabirine yaptığı açıkla fosforlu kalem mada, Ağustos ayı ihracatının 118 milyon dolar olarak gerçekleştiğini kaydederek şunları söyledi:

''Odamıza üye firmalar, 2008 yılı Ağustos ayında 105 ülkeye ve 3 Serbest Bölgeye 118 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Bu rakam Ağustos 2007;ye göre yüzde 11,8 oranında bir artış göstermiştir. Kayseri;nin 2008 yılı Ağustos ayı ithalattı ise 78,3 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. 2007 Ağustos ayına göre ithalatımızda yüzde 18,7 oranında artış olmuştur.''

Boydak, ihracatta ilk üç sırayı Almanya, ABD ve Irak;nın aldığını, ihraç edilen ürünlerin sırası ile demir-çelik;ten mamul eşyalar, tekstil ve mobilya olduğunu ifade etti.

Boydak ''Hes Hacılar Elektrik A.Ş. Dedeman Madencilik San.ve Tiç.A.Ş. ve Orta Anadolu Tic. ve San. A.Ş. ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı almaktadır. ihracatın tabana yayılması sevindiricidir. Kayseri;nin ihracat performansını artırarak devam ettirmesi, ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır'' dedi.

Kategori : GÜNCEL