GOPta 3. kent konseyi

GOPta 3. kent konseyi
Gaziosmanpaşa Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurulu geniş bir katkılımla gerçekleştiAbone ol

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; “Demokratik bir yerel yönetimin temel esaslarından biri de, yönetimin kararları ve uygulamaları üzerinde yerel halkın sürekli etkili olması ve halk denetiminin sağlanmasıdır’’dedi.

Gaziosmanpaşa Kent Konseyi 3.Olağan Genel Kurulu GOP Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Kent Konseyi Başkanı Cihangir Boz ve Gaziosmanpaşa Kaymakamı Ferhat Çağlar’ın da k hair transplant cost in turkey atıldığı genel kurulda bir konuşma yapan GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Günlük hayatımızı yakından etkileyen hizmetleri yerine getiren kuruluşlar, genelde, yerel yönetim kuruluşları olduğunu vurgulayarak özetle şunları söyledi; “Yerel yönetim kuruluşları, kendilerine sağlanan yasal, mali ve teknik olanaklarla bu hizmetleri yerine getirmeye çalışırlar. Yönetimi, hem kamusal mal ve hizmetleri temin eden hem de teminini kolaylaştıran bir araç olarak değerlendirebiliriz. Bu anlamda, topluma yönelik bazı hizmetler, yerel yönetim dışında bireyler veya gönüllü kuruluşlar (Sivil Toplum Kuruluşları) ile özel topluluklar tarafından da yerine getirilebilmektedir.’’

Demokratik bir yerel yönetimin temel esaslarından biri de, yönetimin kararları ve uygulamaları üzerinde yerel halkın sürekli etkili olması ve halk denetiminin sağlanması olduğuna dikkat çeken Dr. Erhan Erol; “Halk denetimini (-ki teşkilatlanmış kamuoyu ve baskı gruplarının denetimidir) etkin kılmak için, bireylerin etkin bir örgütlenme bilincine sahip olmaları ve baskı grupları oluşturmaları gerekmektedir.Yerel yönetimler,belirli hizmetlerin sağlanmasını STK'lar aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Bazı alanlarda halkın bilgi, deneyim ve becerisinin harekete geçirilmesi, STK'ların desteğinin sağlanması çok önemli yaralar sağlamaktadır. Bu kapsamda yerel yönetimler, çeşitli meslek kuruluşları, sendikalar, kooperatif birlikleri, dernekler ve diğer gönüllü kuruluşlarla çeşitli alanlarda işbirliği ve ortak yürütebilmektedir’’dedi.
Genel Kurulda daha sonra çalışma guruplarının hedef projeleri tanıtıldı. Büyük ilgi gören Kent Konseyi toplantısı daha sonar dilek ve temenniler eşliğinde sone erdi.



Kategori : GÜNCEL