Ölen 10 bebek toprağa verildi

Ölen 10 bebek toprağa verildi
İzamir'de hayatını kaybeden 13 bebekten 10'nu aileleri tarafından toprağa verildi. Diğer 3 bebek ailesini bekliyorAbone ol

İzmir'de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'nde hayatını kaybeden 13 bebekten 10'unun minik cansız bedenleri, teslim edildikleri aileleri tarafından toprağa verildi. Üç bebeğin cenazesinin de Adli Tıp Kurumu'nda bulunduğu bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğü, servisteki 27 bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu açıkladı.

Geçen Cumartesi ve pazar günü toplam 24 saatte 13 bebeğin hayatını kaybe tokai çakmak ttiği Tepecik Eğitim Hastanesi'nde araştırma yapan Sağlık Bakanlığı'nın görevlendirdiği Bilim Kurulu'nun, inceleme sonuçlarını 5 gün içerisinde açıklamasının beklendiği bildirildi. Enfeksiyona sebep olan aracın ise devredışı bırakılmasıyla bebeklerin tedavisinde kullanılan sıvının elle hazırlanmaya başladığı, servise yeni bebek kabulünün yapılmadığı öğrenildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da hastanenin Yeni Doğan Ünitesi'nde kalan 27 bebeğin tedavisinin sürdüğü, sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Yazılı açıklamada, “24 Eylül 2008 tarihi ve saat 09.00 itibariyle, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Prematüre Kliniği'nde yeni bir bebek kaybımız olmamıştır. Mevcut 27 bebeğin durumlarında olumsuz bir gelişme gözlenmemiş olup, solunum cihazında izlenen 2 bebek, cihazdan çıkarılmıştır. Yine bugün itibariyle 3 bebeğimizde ağızdan beslenmeye geçilmiş olup, bebeklerin annelerine emzirme eğitimlerine başlanmıştır” denildi.

3 BEBEK AİLELERİNİ BEKLİYOR

Ölümlerin ardından 5'inin mezarlarından çıkartıldığı bebeklerden 10'u otopsilerin ardından teslim edildikleri ailelerince toprağa verildi. Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri tamamlanan Aydın bebek, Bilinmiş bebek ve Özolçar bebek ise henüz ailelerince alınmadı. Adli Tıp Kurumu yetkilileri, ailelerin 15 gün içerisinde bebeklerini almaları gerektiğini söyledi.

Ölümlerle ilgili savcılık soruşturmasının ise devam ettiği, olayı soruşturan savcının, incelemelerin ve otopsi raporlarının gelmesinin ardından olayda ihmali bulunan doktor ya da diğer personel hakkında hukuksal işlem de başlatabileceği bildirildi.



Kategori : GÜNCEL