Karaman rahat uyuyor mu?

Karaman rahat uyuyor mu?
Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Karaman günlerdir medyanın tepesinde yer alan bir isim... Hadi ÖZIŞIK'a konuştu;Abone ol

Kanal 7'nin patronu Zekeriya Karaman'la Eresin Otel'deki iftar yemeğinde buluştuk. Zekeriya Karaman'ı savaş halindeki bir komutan olarak oldukça sakin buldum. Rahattı, kendinden emin bir ses tonuyla karşısındaki bir grup gazeteciye, meramını anlatmaya çalıştı.

Peki, Karaman madem bu kadar kendinden emin. Niçin peşindeki gazeteci ordusunun karşısına çıkmıyor? Doğan Grubu ile neden konuşmuyor mesela?

Bu soruyu 30'ya yakın gazetecinin hazır bulunduğu iftar yemeğinde, Karaman'a ben sordum... Zekeriya Bey'in kendine göre makul bir cevabı vardı elbette:

-Aydın Doğan medyasıyla paylaşacak hiçbir şeyimiz kalmadı.

-Neden?

-Her türlü cevabımızı verdik ama cevap hakkımıza saygı cinsel kahve göstermediler. Hem cevap hakkımıza saygı göstermediler hem de aynı haberleri defalarca takla attırarak yayımladılar.

Almanya'daki davanın sürecini anlattı Zekeriya Karaman:

-Özdemir Sabancı süikastinden birkaç yıl sonra, Sakıp Sabancı Almanya'ya gelmiş. Sakıp Bey Almanya'ya gittiği gün, İrfan Eygi bizde çalışırken gözaltına alındı. Bu durum üzerine arkadaşımızın işine son verdik. İrfan Eygi şu anda Milliyet'te çalışıyor. Bu arkadaşın bizimle ilgili yapmadığı şey kalmadı, ne gerekiyorsa yaptı.

-Sizin hiç mi yanlışınız yok?

-Olmaz mı? İhmalkarlığımız bize pahalıya mal oldu. Mesila Firdevsi Ermiş, bizim muhasebeden sorumluydu. Sonradan öğrendik ki, bu arkadaş 2003 yılından buy yana maliyeye bilançolarımızı vermemiş.

-Peki Zekeriya Karaman endişeli mi? Bir ceza bekliyor mu?

-Açıkçası biz yargılanmadan en büyük cezayı yedik. Mağdur olduk. Hergün Doğan medyasının manşetindeyiz. Yalan, dolan, iftira.. Az önce de ifade ettiğim gibi cevap hakkımız bile kullanılmıyor. Bu bir ceza. Ha, hukuki açıdan Almanya'da "soruşturulabilecek kişi" olarak hakim görüş belirtti. Almanya Türkiye'den adli yardım çerçevesinde bilgi talep ederse, bu bilgiler doğrultusunda süreç devam edecek.

Doğan Grubu'ndan duyduğu rahatsızlığı sık sık dile getiren Zekeriya Karaman, Aydın Doğan'la bu konuları hiç konuşmamış. Konuşma gereği duymuyor. Konuşsa bile, hiçbir şeyin değişmeyeceği görüşünde.

-Dava açtınız mı, açıyor musunuz?

-Yüzlerce dava açtık, açıyoruz, açacağız. Her türlü hukuki haklarımızı arayacağız. Gerçeklerin ortaya çıkması için ne gerekiyorsa yapacağız.

Vatan'ın başyazarı Güngör Mengi, Zekeriya Karaman'a yönelik bir yazı yazdı geçen gün.. Mengi'nin köşesinde sorduğu soruyu, Karaman'a sözlü olarak ilettim:

-Rahat uyuyabiliyor musunuz?

-Hadi Bey, Cenab-ı Allah boğazımdan haram lokma geçirmeyi nasip etmesin. Çok şükür ben çok rahatım. Vicdanım rahat. En ufak bir tereddüt duymuyorum. Çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Zor bir süreç. Ama şunu gönül rahatlığı ile söylüyrum. Utanacak hiçbir şey yapmadım ve çok rahat uyuyorum.

Hepsi bu mu?

Evet, şimdilik hepsi bu.. Bir saatte ancak bu kadar. Ancak bir söz aldım Zekeriya Karaman'dan... İnternethaber'e özel konuşacak! Ben, siz, hatta kimi yazarlar... Niyetim şu; a'dan z'ye merak edilen her şeyi Zekeriya Karaman'a sormak.... Sormak ve cevabını almak.. Tabii virgülüne dahi dokunmadan bize söylenecek her şeyi yayımlamak..

Yakında!...



Kategori : GÜNCEL