Ölmeden yapılacaklar Top 10

Ölmeden yapılacaklar Top 10
"Ölmeden önce yapılması gerekenler" güncellenmiş listeAbone ol

Ölmeden önce yapılması gerekenler serisine yeni eklenen “Ölmeden Önce Dinlemeniz Gereken 1001 Klasik Müzik” caretta kitap tarafından yayımlandı. Pek çok farklı dile çevrilen ve klasik müzik severler için tam anlamıyla bir referans kitabı olmasının yanı sıra, kendine özgü diliyle de zevkle okunan 960 sayfalık bu dev eser, “1001” Serisi’nin 4. kitabı olma özelliğini taşıyor.

Serinin diğer 3 kitabında olduğu gibi, Ölmeden Önce Dinlemeniz Gereken 1001 Klasik Müzik’te de çok dikkatli ve uzun süren bir eser belirleme süreci yaşandı. Yaklaşık 900 yıla yayılan ve seçilen eserlerin en başarılı kayıtları arasından yapılan seçkide, yalnızca her bir müzik eseri kendi bağlamında ele alınm ersağ üye ıyor, kısa ama yoğun metinlerle eserlerin tarihsel arka planı da tarif edilerek, eseri, eser yapan ortamı da açıklamaya çalışılıyor.

1001 Klasik Müzik parçasını kronolojik olarak sıraya koyan “Ölmeden Önce Dinlemeniz Gereken 1001 Klasik Müzik”, klasik müziğin sihirli dünyasına henüz adım atanlara olduğu kadar, ilgili olan ancak yeni şeyler denemek isteyenlere de uygun.

Ülkemizde de büyük ilgi gören Ölmeden önce yapılacaklar listemize şöyle bir göz atalım istedik, liste uzun hayat su gibi akıp gidiyor, listeye bakıp nerden başlayacağınıza karar vermek size kalıyor.

Ölmeden Önce Dinlemeniz Gereken 1001 Klasik Müzik
Klasik müzikseverler için vazgeçilmez kaynak. Pek çok farklı dile çevrilen ve klasik müzik severler için tam anlamıyla bir referans kitabı

Türkiye'de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey
Hayatın Türkiye’deki renklerinin sandığımızdan da zengin ve derinlikli olduğunu gösterebilmek için...

İstanbul'da Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey
Hayata ilişkin beklenti ve arzularını İstanbul’la buluşturmak isteyenler için. Hayatlarını bu şehirde olağandışı kültürel lezzetlerle ve keyifli aktivitelerle zenginleştirmek isteyenler için

Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereken 5 Sır
Bu kitap ölmeden önce sizin için önemli olanı keşfetmenizde size yardımcı olacak, bazen güldürecek bazen de gözyaşlarınızın dökülmesine yol açacaktır.

Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Resim
Sanat tarihindeki önemli dönüm noktalarını, yazarların hayatları ve resimlerin yapılış nedenlerini de irdeleyerek kısa ama özlü metinlerle okura sunuyor.

Ölmeden Önce Okumanız Gereken 1001 Kitap
Kitapta, 1001 romanın yazarıyla ilgili kısa bilgiler, yazarın aldığı ödüller, romanın yazım ve yayın tarihi, özgün adı ve orijinal dili gibi bilgiler de yer alıyor. Yayın tarihlerine göre listelenen romanların ilki 850 yılında yayınlanan
1001 Gece Masalları; sonuncusu ise Alman yazar Daniel Kehlman'ın "Die Vermessung der Welt / Measuring the World" isimli romanı (2005).

Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Film
Filmlerin türlerine göre sınıflandırıldığı bir dizinin yanı sıra, filmlerin hem özgün, hem de İngilizce gösterim adlarını içeren genel dizin ve yönetmen dizini kitabın sonuna eklenmiş.



Kategori : MAGAZİN