Ankarayı uçuracak projeler

Ankarayı uçuracak projeler
Ankara dev projelerin açılacağı günü bekliyor. Öyle projeler var ki Ankara'nın gelişen çehresi daha da değişecek!Abone olAnkara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANFA'nın Genel Müdürü Ferhat Ertürk, başkentte Gençlik Parkı, Saray Spor Tesisleri, 50. Yıl Parkı ve Dikmen Vadisi 3. Etap'ta yürütülen çalışmaların 29 Ekim'e kadar bitirilmesine çalıştıklarını söyledi.

Altınpark'ta gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Ertürk, ANFA'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ertürk, Kuzey Ankara Kent Girişinde TOKİ ile yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Projenin, finansmanı konusunda yabancı kaynak çekmek için çaba gösterdiklerini ancak Dubaili iş adamlarının projeye yatırım yapmalarını sağlayamadıklarını ifade eden Ertürk, proje bölgesindeki ticari parselleri önümüzdeki günlerde satışa çıkar cinsel takviye tacaklarını, konut parsellerini de hak paylaşımı yoluyla değerlendireceklerini söyledi.

Bölgedeki hak sahipleri için Karacaören'de yaptırılan 2 bin 500 konutun tamamlandığını, buradaki konutların bir kısmının da Mamak, Hıdırlıktepe, Dikmen Vadisi ve 902 parseldeki hak sahiplerine de tahsis edileceğini kaydetti.

ANFA Genel Müdürü Ertürk, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesinin yapıldığı bölgeye 13 cami inşa edileceğini bildirdi.

MOGAN GÖLÜ
Mogan Gölü'nün son durumuna da değinen Ertürk, Kızılırmak'tan su verilmesinin ardından gölün canlandığını, göldeki otları temizlemek için de iki ay önce Kanada'dan bir araç getirdiklerini söyledi.

Bu aracın günde 10 kamyon ot temizleyeceğini kaydeden Ertürk, gölün dibindeki yabani otların tamamını temizleyeceklerini kaydetti.

''İTHAL AĞACIN TANESİ 130-140 AVRO''
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ertürk, başkentin çeşitli yerlerine dikilen ithal ağaçların maliyetleri ile ilgili bir soru üzerine Belçika'dan 5 bin 500, İtalya'dan da 10 bin civarında ağaç ithal ettiklerini bunların tanesini 100 Avro'ya aldıklarını işaret etti.

İthal ağaçların 7 metre boyunda olduğunu bu boyuttaki bir ağacın 10-12 senede yetiştiğini belirten Ferhat Ertürk, yurt içinde fidancılık yeterince gelişmediği için bu boyutta ağaç temin edemediklerini söyledi. Ertürk, çalı ve çiçeklerin ise yurt içinden sağlandığını dile getirdi.

''Basında ithal ağaçlarla ilgili abartılı rakamlar çıkıyor, buna üzülüyorum'' diyen Ertürk, bunların gerçeği yansıtmadığını, tüm ulaşım ve diğer masrafları dahil bir ithal ağacın 130-140 Avro'ya mal olduğunu belirtti. Ertürk, İthal ağaçlarla ''zamanı satın alıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Kentteki büfelerin tahsisi ve görünümü ile ilgili soru üzerine ise Ferhat Ertürk şunları kaydetti:

''Ankara'nın siluetine yakışmayan bir sürü büfe var. Bunları tek tipe indireceğiz. Yeni bir tip belirledik. Yeni verilecek büfeler bu tipte olacak. Bu büfeler 20 bin YTL civarında olacak. Daha önce verilen büfeleri, gelecek dönemde yeniden düzenleyeceğiz. Taksi durakları da değişecek. 2004 yılında, Belediye Meclis Kararı ile 300 büfe verildi. Bu sembolik bir rakam. Ankara'da bu kadar büfeyi kaldıracak yer yok. Büfe için verilecek yerin ticari anlamı olacak, yer işgal etmeyecek, vatandaşın ulaşımını engellemeyecek, büfelerin yerlerinin tespitini Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Harikalar diyarında 61 tane büfe var, isteyene verebiliriz. Dışarıdan gözüktüğü gibi değil, kiraları çok düşük değil. İki yer dışında çok iyi yerler yok."

Kategori : GÜNCEL