Uzaya gidemeyince dava açtı

Uzaya gidemeyince dava açtı
21 milyon dolar ödeyen Japon işadamı, eğitim aldığı halde uzaya gönderilmedi. İşte nedeni.Abone ol

Turist olarak uzay istasyonuna gitmek için eğitim aldığı halde uzaya gönderilmeyen Japon işadamı, 21 milyon dolar "dolandırıldığını" belirterek parasını geri almak için dava açtı.

Daisuke Enomoto, 2006 eylül ayında Rus Soyuz kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gitmek için Rusya'da eğitimi tamamladı quanto costa un trapianto di capelli .

Ancak fırlatılışa bir ay kala Enomoto'ye uzaya çıkamayacağı bildirildi ve yerine Dallaslı işkadını Anuşeh Ensari gönderildi.

Bunun üzerine Enomoto, uzay turizmi yapan Virginia'daki Space Adventures şirketine karşı, parasının geri ödenmesi istemiyle mahkemeye başvurdu.

BÖBREK TAŞI YÜZÜNDEN GİDEMEDİ

Enomoto dava dilekçesinde, uçuştan alınmasının gerekçesi olarak kendisinde böbrek taşı bulunmasının gösterildiğini, oysa bu durumun gerek şirket, gerekse eğitimi boyunca muayenesini yapan doktorlarca çok iyi bilindiğini belirtti.

Japon işadamı, Space Adventures'e yatırım yapan Ensari'ye yer açmak için kendisinin uzaya gönderilmekten alıkonulduğunu iddia etti.

Space Advertures'in avukatları ise, yapılan sözleşmede sağlık durumunun elvermemesi halinde Enomoto'ya geri ödeme yapılmasının öngörülmediğini belirterek "Bu kendisinin aldığı bir riskti" dediler.

Enomoto, Space Advertures şirketinin Rus uzay yetkililerini, sağlık durumunun uygun olmadığı bahanesiyle kendisini uzaya göndermemeye ikna ettiği iddia ediyor.

Enomoto'nun şirkete 10 günlük uzay seyahati için 2 yıl içinde 21 milyar dolar ödediği, ancak şimdiye kadar kendisine hiçbir geri ödeme yapılmadığı belirtildi.






Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ