Babacan üçlü görüşme yaptı

  • Ana Sayfa
  • Babacan üçlü görüşme yaptı
Babacan üçlü görüşme yaptı
Babacan, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları için Cumhurbaşkanı Gül ile geldiği New York'ta temaslarını sürdürüyor.Abone olDışişleri Bakanı Ali Babacan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbatyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile New York'ta bir araya geldi.

Babacan Promosyon Kalem , Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte geldiği New York'ta temaslarına devam ediyor. Babacan, bu çerçevede Ermenistan Dışişleri Nalbatyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov ile Millenium Otel'de bir araya geldi. Babacan ve Nalbatyan'ın yarım saat gerçekleştirdiği ilk görüşmenin ardından Azeri Bakan Memmeedyarov'da ikiliye katıldı. Üç bakan yaklaşık 25 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, 6 Eylül'de milli maç vesilesiyle Ermenistan'a ziyarette bulunmuştu. Bu ziyaretin ardından Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözümü için bir süreç başlatılması için dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi üzerinde durulmuştu. Tarafların bu öneriye sıcak bakması ile beklenen üçlü dışişleri bakanları görüşmesi BM toplantıları çerçevesinde New York'ta ilk kez gerçekleştirilmiş oldu.



Kategori : DÜNYA