Ankarada bayram denetimleri

Ankarada bayram denetimleri
Ankara Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, bayram tatilinin başlaması nedeniyle denetimlerini artırdı.Abone olAnkara Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, bayram tatilinin başlaması nedeniyle denetimlerini artırdı. AŞTİ'den son 3 günde çıkış yapan 5 bin 29 otobüs kontrol edilirken, korsan taşımacılık yaptığı belirlenen 7 araç parka çekildi.

Emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ramazan Bayramı tatilinin başlaması nedeniyle trafik yoğunluğu arttı. Şehirler arası yolcu taşımacılığının yapıldığı ersağ üye ol AŞTİ'den Cuma günü bin 847, Cumartesi bin 752, Pazar günü ise bin 430 yolcu otobüsü çıkış yaptı. Trafik ekipleri, AŞTİ'de otobüslerin takografları ile fiziki kontrollerini yaparken sürücülere alkol testi uygulandı. Ayrıca kontrollerde otobüs sürücülerinin fazla yolcu alıp almadığı ve yolculara bilet kesip kesilmediği de kontrol edildi.

Bayram nedeniyle AŞTİ'de yaşanan yoğunluktan şikayet eden otobüs sürücüleri, girişlerde ücret alınabilmesi için giriş yolunun bir bölümünün kapatıldığını, bu nedenle yolcu almak için AŞTİ'ye giren otobüslerin uzun kuyruklarda beklemek zorunda bırakıldığını savundu. Otobüs sürücüleri, giriş ve çıkışlara otomasyon sistemlerinin kurularak hayata geçirilmesinin bu sıkıntıları ortadan kaldıracağını söyledi.

AŞTİ'nin yanı sıra şehir içinde korsan taşımacılık yapanlara yönelik denetimlerini de sıklaştıran trafik ekipleri, 3 günde 7 aracın korsan taşımacılık yaptığını belirledi ve sürücülere ceza yazıldı, araçlar ise parka çekildi.

Trafik ekipleri bayram tatili nedeniyle hız kontrollerine de ağırlık verdi. Ankara giriş ve çıkışları ile ana arterler üzerinde kameralı radar denetimi yapan ekipler, iki günde hız limitlerini aşan 42 sürücüye yaklaşık 9 bin 500 YTL ceza kesti.

Hız limitini yüzde 30 aşan sürücülere 237 YTL ceza kesildiğini hatırlatan yetkililer, denetimlerde kullandıkları kameralı radar cihazlarının normal şartlarda bin 600 metre mesafeden ölçüm yapabildiğini belirtti ve sürücülerden hız limitlerine uymalarını istedi.

Kategori : GÜNCEL