AGİT Belarusu kabul etmedi

AGİT Belarusu kabul etmedi
Belarus'ta dün yapılan ve Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko için önemli bir sınav olan seçimleri AGİT kabul etmedi.Abone olAvrupa Güvenlik ve işbirliği Teşkilatı (AGİT), Belarus'ta dün yapılan ve Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Batı'ya açılma isteğinin sınavı olarak görülen seo genel seçimlerin, demokratik kriterlere uygun olmadığını bildirdi.

Belarus'taki genel seçimleri izleyen 450 AGİT gözlemcisi ile AGİT Parlamenterler Asamblesinin 66 temsilcisi tarafından hazırlanan ve başkent Minsk'te düzenlenen bir basın toplantısıyla sunulan raporda, önceki seçimlere göre bazı küçük iyileştirmeler yapılmasına karşın, bu milletvekili seçimlerinin, demokratik seçimler için AGİT tarafından aranan kriterleri yerine getirmediği belirtildi.

Seçimlerin sıkı sıkıya kontrol edildiği ve kampanya yapılmasına pek izin verilmediği belirtilen raporda, oy sayım sürecindeki şeffaflık koşulunun yerine getirilmediğinin de altı çizildi.

Raporda, gözlemcilerin ziyaret ettiği seçim merkezlerinin yüzde 48'inde oy sayma işleminin "kötü veya çok kötü" yapıldığı ve "birçok kasıtlı tahrifat gözlendiği" vurgulandı.



Kategori : DÜNYA