Kutan komisyon istedi

Kutan komisyon istedi
Hain saldırı Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ın gündeminde.. Kutan terör için kalıcı komisyon kurulmasını istedi.Abone olSaadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, TBMM'de, terörün nedenleri, iç ve dış kaynakları ve alınması gereken tedbirleri araştıran kalıcı bir komisyon kurulmasını istedi.

Kutan, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari'deki çatışmada şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Saadet Partisi ve Milli Görüş camiası adına hain ve alçak saldırıyı nefretle lanetlediğini ifade eden Kutan, terör örgütünün dış güçlerin piyonu olduğunu ve milletin arasına kin ve nefret tohum promosyon çakmak ları ekmeye çalıştığını dile getirdi. Aktütün Sınır Karakolu'na yönelik saldırının son günlerde bazı bölgelerde Türk-Kürt kardeşliğini bozmaya ve etnik çatışma ortamı oluşturmaya yönelik provokasyonların gerçekleştiği döneme denk gelmesinin dikkat çekici olduğunu vurgulayan Kutan, şunları kaydetti:

''Dış güçler taşeron PKK terör örgütü eliyle ülkemizi bölüp parçalamaya, milletimiz arasında kin ve nefret tohumları ekmeye çalışmaktadır. Ancak inanıyorum ki bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu kardeşliği bozmaya, kimsenin ama kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes kardeştir. Bu kardeşlik, Çanakkale'den, Sarıkamış'a, İstiklal Savaşı'ndan Kıbrıs'a aynı vatan, aynı ideal, aynı din için feda edilmiş bir can kardeşliği, kan kardeşliğidir.

Millet olarak bu alçakça oyunlara karşı Türküyle Kürdüyle hepimiz uyanık olmak zorundayız. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Çünkü görünen odur ki 30 bin cana, 100 milyar doların üzerinde ekonomik kaybımıza neden olan bu oyun sık sık sahnelenmek istenmektedir. Bu konuda gereken tedbirler mutlaka yerinde ve zamanında alınmalıdır.

Bu noktada ülke yöneticilerine büyük sorumluluklar düşmektedir. İktidar ve muhalefet gereksiz ve kısır kavgalarla vakit harcamak yerine teröre karşı alınması gereken tedbirlere kafa yormalıdır.

Saadet Partisi olarak bu yangının söndürülmesi, bu belanın def edilmesi için TBMM'yi göreve çağırıyoruz. Meclis'te bir çok ihtisas komisyonu olmasına rağmen hala 'Terörle Mücadele Komisyonu' kurulmamıştır. Bu konuda Saadet Partisi olarak yaptığımız bütün iyi niyetli çağrılar, çözüm önerileri, kuru gürültüye heba edilmiştir. Ancak tablo ortadadır. Terör belası giderek daha da büyümektedir. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, terörün nedenleri,iç ve dış kaynakları ve bunlara karşı mücadelede alınması gereken tedbirleri araştıran kalıcı bir komisyon kurulmalıdır.''

Kategori : POLİTİKA