Erdoğan film yıldızı

Erdoğan film yıldızı
Erdoğan'ın ödül töreninde yaptığı konuşmanın 30 saniyelik bölümü ''spot film'' haline getirildi.Abone ol

Türk Patent Enstitüsü (TPE), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Enstitünün ''2007 Yılı Ödül Töreni''nde yaptığı konuşmanın 30 saniyelik bölümünü ''spot film'' haline getirdi.

Filmin sonunda ise Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında yer alan ''üreten, geliştiren değerlerimiz, hep başımızın tacı olacaktır'' sözleri spotlaştırıldı.

Film Kasım sonu veya Aralık ayı başında ulusal, bölgesel ve yerel televizyon kanallarınd Promosyon Kalem a yayınlanacak.

30 saniyelik spot filmlerin bir değerinde ise Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan yer aldı. Çağlayan'ın, filmde çocuklara seslenirken, ''bizim sizlerden ricamız, sürekli başımıza icat çıkarın'' demesi dikkat çekiyor.

ÜNLÜ SANATÇILAR TANITIM FİLMLERİNDE

TPE tarafından hazırlatılan filmler arasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanı sıra, film yıldızı Cüneyt Arkın, tiyatro sanatçısı Kenan Işık, bilardoda iki dünya rekoru sahibi Semih Saygıner, ''Bizim Evin Halleri'' ve ''Sihirli Annem'' dizileriyle tanınan ünlü oyuncu Şahap Sayılgan'ın da bulunduğu 13 adet spot film yer alıyor. Söz konusu filmler 20 saniyeden oluşuyor.

Sinema oyuncusu Cüneyt Arkın'ın bu 20'şer saniyelik ''spot'' filmden ayrı bir de 3 dakikalık ''sempati'' filmi bulunuyor. Arkın, bu filmde bir firma tarafından ''Cüneyt Arkın'' isminin kendisinden habersiz marka olarak kullanılmasını nasıl önlediğini, eğlenceli bir dille anlatıyor. Arkın ve Saygıner'in yer aldığı filmlerdeki çarpıcı ve renkli görüntülerin izleyenlerden büyük beğeni toplaması bekleniyor.

TPE'nin yapımcı bir firmaya hazırlattığı filmlerden 8'i ise belgesellerden oluşuyor. Bu filmlerde patent, marka, tasarım, coğrafi işaret kavramlarının tarihçesi ile günümüze kadar nasıl geldikleri anlatılıyor.

Çocuklar için hazırlatılan 12'şer dakikalık 3 çizgi filmde, söz konusu kavramlar ve önemi çocukların anlayacağı şekilde açıklanırken, Beril Mavioğlu'nun danslarından oluşan ''modern dans ve animasyon'' filmlerinin de beğenileceği ifade ediliyor.



Kategori : POLİTİKA