Genç kızların bekaret korkusu

Genç kızların bekaret korkusu
Türkiye’de ailelerin bekaret konusundaki hassasiyetleri nedeniyle, genç kızlar büyük tehlikelerle karşı karşıya.Abone ol

Türkiye’de ailelerin bekaret konusundaki hassasiyetleri nedeniyle, genç kızlar jinekoloji muayenesine götürülmedikleri için çok önemli hastalıklar atlanabiliyor.

Adet görememe, endometr Kumlama kumu iozis (çikolata kisti) ve polikistik over sendromu gibi hastalıkların çok geç tesbit edildiğini belirten International Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Oral, “Aileler kızlarını bekaretlerine zarar geleceği korkusuyla muayeneye getirmiyor. En son noktaya kadar kızlarına jinekolojik muayene yaptırmamakta direniyor” dedi.

Üreme çağı ile ilgili sorunların genç kızlıkta erken tanımlanması önemli. Bakireliğin önemli olduğu ülkelerde genç kızlar doktora götürülmüyor, en sonuna kadar bekleniyor. Ciddi bir hastalığa ilişkin şiddetli ağrılar, kanamalar varsa doktora gidiliyor. Jinekoloji muayenesinde kızlık zarına bir hasar verilmediğini söyleyen Prof. Dr. Engin Oral, “Muayeneyi karın üzerinden ulatrosonografi ile bakarak yapıyoruz. Eğer hasta çok şişmansa, karın üzerindeki doku çok yağlıysa makattan da muayene yapılabilir. Böylece önemli hastalıklar erken teşhisle tedavi edilebilir” diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL