Öcalanın kuklası yakıldı

Öcalanın kuklası yakıldı
Alperenler Taksim meydanında saldırıyı proesto etti. Göstericiler Öcalan kuklasını ateşe verdi.Abone ol

Hakkari Aktütün Karakolu'na yapılan terör saldırısı, Taksim Meydanı'na toplanan Alperen Ocakları üyeleri tarafından protesto edildi. Taksim'den Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyüş yapan grup, burada terörist başı Abdullah Öcalan'a benzetilen kuklayı ateşe verdi.

Alperen Ocakları İstanbul Temsilciliği, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün sınır karakoluna yapılan terör saldırısını T ersağ üyelik başvurusu aksim'de protesto etti. Taksim Meydanı'na toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde slogan attı. "Mehmetçik'e uzanan eller kırılsın", "Ne mutlu Türk'üm diyene" yazılı pankart açan grup geniş güvenlik önlemleri altında Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü.

Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyen grup adına basın açıklamasını Alperen Ocakları İstanbul Temsilcisi Mustafa Kayatuzu yaptı. Kayatuzu, "Son günlerde birer birer, hain ve kahpe terörün pusuları ile toprağa düşen her biri aslan parçası şehit Mehmetçiklerimiz yine son olarak Şemdinli Aktütün Karakolu'na yapılan hain saldırı ile terörün dinsiz imansız ve kahpe yönünü bir daha ortaya koyarak vicdanlarımızı sızlatmış ve yüreklerimizi dağlamıştır." diye konuştu. Saldırının Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne yapıldığına dikkat çeken Kayatuzu, saldırıyı gerçekleştirenlerin heveslerinin kursaklarında kalacağını ifade etti. Türkiye'de bütün etnik unsurların kardeş olduğuna vurgu yapan Kayatuzu, "Aramıza ayrılık tohumları ekmeye çalışan, kardeş kavgası çıkarmayı arzulayanların heveslerini kursaklarında bırakacağız. Kürdüyle, Türkmeniyle, Çerkeziyle, Lazıyla hepimiz Türk milletiyiz." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir grup tarafından terörist başı Abdullah Öcalan'ın kuklası ateşe verildi. Kuklanın ateşe verilmesi ile bazı grup üyeleri yanma tehlikesi atlattı. Basın açıklamasını yapan grup olaysız dağıldı.



Kategori : GÜNCEL