CHPnin İzmir adayı kim olacak?

CHPnin İzmir adayı kim olacak?
CHP, İzmir'de rota arıyor. Parti yönetiminin nasıl bir karar alacağı merak konusu. Mevcut başkan ise adaylığa yeniden talip!Abone olİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi bayrağını, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın uygun görmesi koşuluyla partisinin şemsiyesi altında daha yukarıya taşımak istediğini bildirdi.
< Clıpper Çakmak br>Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldiği günden beri yeni dönem adaylığına ilişkin hep ''Seçime 6 ay kala yanıt vereceğini'' söylediğini belirtti. Kocaoğlu, bunu yaparken de kişisel sağlık durumu, ailesinin onayı ve İzmirlilerin teveccühü gibi faktörleri göz önüne alacağını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

''Bugün bu faktörleri kafamda netleştirdim. Rahmetli Başkanımız Ahmet Piriştina'nın ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini hangi ahlaki ve siyasi gerekçelerle kabul ettiysem, bugün de aynı gerekçelerle, İzmir'in geleceği adına dürüst ve onurlu bir yönetim, dürüst ve onurlu bir siyaset için İzmir Büyükşehir Belediyesi bayrağını, Sayın Genel Başkanımızın da uygun görmesi koşuluyla, CHP'nin şemsiyesi altında daha yukarılara taşımak istiyorum.

Başından beri önem verdiğim ilkelerimi ve duruşumu, önümüzdeki süreçte de aynı kararlılıkla ve tavizsiz sürdüreceğimi, İzmirli hemşehrilerimin bilmesinde özellikle büyük yarar görüyorum.''


Kategori : POLİTİKA