Erdoğanın İstanbul Günleri

Erdoğanın İstanbul Günleri
Yolsuzluk iddiaları ile muhalefet atağına kalkan CHP’nin yeni hedefi; İGDAŞ, AKBİL VE BELBİM.Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP, muhalefet madeni olarak gördüğü yolsuzluk iddialarında hedef genişletti. Şaban Dişli ve Dengir Mir Mehmet Fırat örneklerinde puan topladığına ve etkili bir muhalefet yaptığına inanan CHP, hedefini Başbakan Recep Tayip Erdoğan hakkındaki iddialara yöneltti. Erdoğa Silis kumu n’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili olarak ortaya atılan İGDAŞ, AKBİL ve BELBİM ile ilgili yolsuzluk iddialarını yeniden gündeme taşımaya hazırlanan CHP, Başbakan Erdoğan hakkında bu konularla ilgili hazırlanan ve TBMM’de bekleyen fezlekeleri ve dokunulmazlıkların kaldırılacağı sözünü de bu çerçevede muhalefetine temel argüman yapacak.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yaptığı yazılı açıklama ile bu konuda ilk adımı da attı. Kart, “AKP’nin yolsuzluk havuzunun, 1994 ve 2001 dönemindeki İGDAŞ, AKBİL ve BELBİM yapılanmasından kaynaklandığını” ileri sürerek, yeni muhalefet hedeflerinin ne olduğuna işaret eden şu açıklamayı yaptı:

“ARTIK ZAMANI GELDİ”
“Kamu yönetiminde ve harcamalarında, yolsuzluk ve illegaliteyi esas alan AKP’nin kadro hareketinin kaynakları ve oluşumu 1994-2001 dönemindeki İstanbul Büyükşehir yapılanmasına dayanmaktadır.

Bu dönemde yapılan yolsuzluğun tutarı, günümüz fiyatlarıyla asgari ölçülerde 1.5 milyar dolar seviyesindedir.

CHP kadroları olarak, 4-5 yıldan bu yana kararlılıkla dile getirdiğimiz bu gerçeklerin artık günümüzde kamuoyu tarafından sorgulanması zamanı gelmiştir. Bu süreci bundan böyle de kamuoyunun ve halkımızın dikkat ve değerlendirmelerine sunmaya devam edeceğiz”


Kategori : POLİTİKA