Babaevine ateş düştü

Babaevine ateş düştü
15 şehit vardı. Ama o ne şehitlerin ne de yaralılar arasındaydı... Baba evindeki korkulu bekleyiş acıyla son buldu. Abone olHakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütü üyelerince düzenlenen saldırıda kaybolduğu bildirilen Jandarma Uzman Çavuş M. Bahattin Erturhan'ın ölü olarak bulunduğu haberi, Sivas'taki baba evini üzüntüye boğdu.

Saldırının ardından önce şehit düştüğü bildiri seo len, ancak daha sonra Genelkurmay Başkanlığının açıkladığı şehit listesinde adı yer almayan ve kaybolduğu duyurulan şehit Uzman Çavuş Bahattin Erturhan'ın ölü olarak bulunduğu haberi, Kılavuz mahallesindeki babaevine, Sivas İl Jandarma Komutanı J. Kur. Kıd. Alb. Hakan Doğan tarafından verildi.

Acılı haberi Doğan'dan alan şehidin babası Mehmet Erturhan, gözyaşları içinde ''Vatan sağolsun. Yavrum, gezmedik dağ bırakmadı'' dedi.

Haberin ardından şehidin annesi İsmihan, üvey annesi Emine, kardeşleri Fadime ve Ahmet Erturhan, Ayşe Arslan ile yakınları üzüntüye boğuldu.
Şehidin hamile olan kızkardeşi Ayşe Arslan, diğer kardeşi Fadime Erturhan ile kimi yakınları sinir krizi geçirdi. Fenalaşan aile üyelerine, evin önünde bekleyen sağlık ekiplerince müdahale edildi.

5 kardeş olduğu öğrenilen şehidin akrabaları ve komşuları da acılı aileye taziye ziyaretinde bulunarak, destek oldu. Mahalledeki kimi evlere Türk bayrağı asıldığı görüldü. Şehidin babaevinde toplanan vatandaşlar da terörü lanetledi.

Şehit Erturhan'ın, Ankara'da yaşadığı, sağlık görevlisi olan eşi Fatma Erturhan'ın da bu ilde bulunduğu öğrenildi.

Şehidin 2.5 yaşında Sılanur adında bir kızının bulunduğunu aktaran yakınları, eşinin 5 aylık hamile olduğunu söylediler.

Kategori : GÜNCEL