Afganistanda neler oluyor?

Afganistanda neler oluyor?
Taliban ve Afgan yetkilileri iftar yemeğinde bir araya geldi. Abone ol

Afgan yetkilileri ile Taliban yetkililerinin, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile geçen ay iftar yemeğinde biraraya geldikleri bildirildi.

Devrik Taliban yönetiminin eski Pakistan Büyükelçisi Abdülselam Zaif, Kral Abdullah'ın kendisini de bu yemeğ promosyon çakmak e davet ettiğini, Suudi Arabistan'daki yemeğe, Afgan hükümet yetkilileri ve Taliban temsilcilerinin yanısıra Hizb-i İslam örgütünün lideri, eski Başbakan Gülbeddin Hikmetyar'ın bir temsilcisinin de katıldığını söyledi.

BİRLİKTE YEMEK YEDİLER AMA BARIŞ KONUŞULMADI

ABD'nin, terör şüphelilerini tuttuğu Guantanamo Üssü'nde yaklaşık 4 yıl kalan Zaif, tarafların yemekte birbirleriyle konuştuklarını, ancak Afganistan ile ilgili hiçbir sorunun gündeme gelmediğini bildirdi.

Bunun barış görüşmesi olarak yorumlanmaması gerektiğini ifade eden Zaif, yemeğe katılan hiçbir Taliban temsilcisinin ya da Hikmetyar'ın grubunun üyesinin, barış görüşmesi yapmaya yetkili olmadıklarını kaydetti.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, geçen hafta Suudi Arabistan'dan Taliban ile görüşmelere arabuluculuk yapmasını defalarca istemişti.

Suudi Arabistan, Taliban'ın Afganistan'da iktidarda olduğu dönemde, bu yönetimi tanıyan birkaç ülkeden biriydi.



Kategori : DÜNYA