BMW 7 serisi artık tutumlu

BMW 7 serisi artık tutumlu
Hibrid araçlardan bahsedildiğinde genellikle akla bu araçların ekonomik bir çözüm olduğu gelir. Bu ekonomi artık BMW'de!Abone olBMW, hibrid teknolojisini kullanan ilk lüks serisi olan 7'yi kamuoyuna resmen duyurdu.

Bazı sürücüler Prius gibi ufak ve lüks görünümlü olmayan araçlardan uzak durmayı tercih edebiliyor. Bu nedenle l seo üks otomobil üreticileri elit müşterileri kendilerine çekebilmek için hibrid araçları daha farklı bir şekilde tasarlama yoluna gidiyor.

Bu anlamda BMW, geçtiğimiz günlerde yeni 7 Serisi ActiveHybrid konseptini duyurdu. BMW'den yapılan açıklamaya göre ActiveHybrid teknolojisini kullanan ilk lüks araçlar, bu teknolojinin yer almadığı araçlara nazaran %15 oranında daha düşük bir yakıt tüketimine sahip.

V8 benzin motorunu kullanan BMW'nin yeni ActiveHybrid araçları 407 beygir gücüne sahip. Ancak BMW'nin bu yeni konseptiyle birlikte getirdiği yenilikler hibrid teknolojisiyle de sınırlı değil: BMW'nin yeni araçları, aynı zamanda Brake Energy Regeneration (Fren Enerji Rejenerasyonu) teknolojisiyle de donatıldı. Sistemde kullanılan batarya, aslında aracın bagaj bölümüne entegre edilmiş yüksek performans sunan bir lityum-iyon ünitesi.

Lüks araçlarında hibrid sistemini kullanan Mercedes'in aksine BMW, araç boşta olduğunda motorun otomatik olarak durmasına izin veriyor.



Kategori : GÜNCEL