Aileler için ajan anahtar

Aileler için ajan anahtar
Arabanızı çocuklarınıza verdiğinizde endişelenmenize gerek yok. Bu anahtar onların hız limitlerini bile bildiriyor. Abone olOtomobil devi Ford, önümüzdeki yıldan itibaren araçlarına, ebeveynlerin 'içini rahatlatacak' bir anahtar koyacak.

'MyKey' adı verilen anahtar sayesinde aracını çocuklarına veren ebeveynler, çocuklarının hızlı sürmeler seo ine engel olmuş olacak. Şu an kullanılan araba anahtarlarıyla aynı görüntüde olan 'MyKey'lerin en önemli özelliği, şehir içi ve karayolu hız limitlerinin geçilmesi halinde sürücüyü uyaran bir alarm çalması ve araca hız limiti koyması.

Ford yetkililerinin mülakat yaptığı ebeveynler, 70, 88, 104 ve 130 kilometre gibi değişik hız sınırlarında direksiyon başında olan çocuklarının yavaşlaması için böyle bir anahtar üretilmesinden memnun olacaklarını söylüyor.

MÜZİĞİ DE KISIYOR

Anne ve babalar, 'MyKey' sayesinde ayrıca çocuklarının araçta çok yüksek sesle müzik dinlemesine de engel olmuş olacak, zira anahtra araçtaki ses yüksekliğine de bir sınır getiriyor.

'MyKey'in son özelliği ise araçtakilerin emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığını kontrol etmesi. Anahtar, sürücü ya da yanındakilerin emniyet kemerlerini takmaması halinde, aracın belli aralıklarla yüksek sesli bir alarm vermesini sağlıyor.

Anahtarın ilk etapta Focus modellerinde yeralacağı, daha sonra diğer modellere de takılacağı belirtiliyor.

Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ