Afganistanda 3 bin sivil öldü

Afganistanda 3 bin sivil öldü
Afganistan'da 2005'ten bu yana NATO güçleri ve ABD ordusu operasyonlarında yaklaşık 3 bin 200 sivil öldürüldü.Abone olAfganistan'da 2005'ten bu yana NATO güçleri ve ABD ordusu operasyonlarında yaklaşık 3 bin 200 sivil öldürüldü.

New Hampshire quanto costa il trapianto di capelli Üniversitesi'nden Marc W. Herold'ın, ABD'nin Afganistan'a müdahalesinin başlangıcının 7. yıl dönümü dolayısıyla yayımlanan araştırmasında, hava kuvvetlerinin operasyonlarında artış olduğu ve bu durumun siviller için risk taşıdığı belirtildi ve 2005 yılından bu yana Afganistan'daki koalisyon güçlerinin operasyonlarında 2 bin 699 ile 3 bin 273 sivilin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Herold, Afgan sivillerin ölüm riskinin hava operasyonlarında, kara operasyonlarına oranla 4 ila 10 kat daha yüksek olduğunu, ayrıca kurbanların ailelerine ödenen tazminatların da yetersiz kaldığını belirtti.

Herold'ın bu araştırmasını, medya veya sivil toplum kuruluşları ve diğer araştırmalardan gelen bilgiler yardımıyla oluşturduğu kaydedildi.


Kategori : DÜNYA