9 yılda 12 milyon ziyaret

9 yılda 12 milyon ziyaret
Avcılar'da hizmet veren Barış Manço Kültür Merkezi'ni bugüne kadar 12 milyon kişinin ziyaret ettiği belirtildi. Abone ol

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin büyük önem verdiği Barış Manço Kültür Merkezi, hizmete girdiği 9. yılında 20 bin kursiyerin yetişmesine vesile oldu. Merkezi bugüne kadar 12 milyon kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Ayda 100 bin kişinin uğradığı Barış Manço Kültür Merkezi, yılda 1 milyon 200 vatandaşın, 9 yılda ise 11 milyon 800 kişinin buradaki Kültür ve sanatsal faaliyetleri izleme olanağı bulduğu belirtildi.

Bu rekor rakama Türkiye’nin hiçbir ilçesinde rastlanmadığını söyleyen Kültür Merkezi Müdürü Taner Çetin, Halk oyunları başta olmak üzere Geleneksel Danslar Topluğu, Bale, resim, H turkey hair transplant package eykel tıraş, Tiyatro, Türk Halk ve Sanat Müziği alanında Türkiye’nin Çağdaş ve Modern Geçliğinin yetiştirilmesine devam ettikleri söyledi.

BARIŞ MANÇO DÜNYAYA AÇILDI
Taner Çetin Kültür Merkezi’nin yeni dönemle ilgili faaliyetlerini sıralarken Halk oyunlarının dönem sonunda yurt dışında Türkiye’yi ve Avcılar’ı temsil ettiğini dile getirerek,“Bu yılda Portekiz’den davet aldık. Geleneksel Danslar Topluluğu 15 günde bir gösterilerini devam edecek. Tiyatrolarımız dört oyunla perdelerini açacak. Bunlar Raycooney’in “Kaç Baba Kaç” Atholfugat’ın “Ada” , “Bir Şehnaz oyun” ve “Morfil” adlı çocuk oyunları sahnelenecek. Genel Sanat yönetmenliğini Taner Çetin’in üslendiği Nurettin Hale, Rıza Ömer Yavuz, Burhan Gençkol yönetmen olarak görev aldığı oyunlarda 35 kişilik ABT’nin gönüllü oyuncuları halkla buluşacak” dedi.
Taner Çetin Avcılar halkının yeni dönemde özel tiyatrolarla da bulaşacağını ve birbirinden farklı sanatçı ve oyunların Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahneleneceği müjdesini vererek, “Ayrıca Kültür Merkezi’nde Türk Halk ve Sanat Müziği konserleri yapılacak. Kursiyerler ise sezon boyu öğrendikleri oyunları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Barış Manço Kültür Merkezi kuruluş yıl dönümünde final gösterisini yapacak” diye konuştu.

KÜLTÜR VE SANAT ORDUSU KURDUK
Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki Kültür Sanat faaliyetlerinin Türkiye’ye örnek olmasının Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci sayesinde olduğunu da ifade eden Taner Çetin, “Başkanımız bize 9 yıldan beri sınırsız destek verdi. Bu çocukların yetişmesine büyük katkıda bulundu. Kültür ve Sanat etkinliklerinde hiçbir fedakârlıktan kaçmadı. Kültür ve Sanat’ın meyveleri ise mükemmel oldu. Bugün Avcılar Kültür ve Sanat anlamında Türkiye’nin parlayan yıldızıdır. Daha önce Avcılar’a gelmek istemeyen sanatçılarımız bugün Avcılar Barış Manço sahnesinde oyun oynamak, sahillerimizde konser vermek için ilk olarak bizi tercih ediyor. Türkiye’nin en önemli tiyatrocuları ve sanatçıları Avcılar’da müthiş bir kitle ile karşılaşınca hayran kalıyor. Bunların mimarı kültüre sanata büyük önem veren Mustafa Değirmenci ve onun talebeleridir. Avcılar’da kültür sanat ordusu kurduk. Bu ordu ile bizlerde aileleri de gurur duyuyor” şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL