Bu köyde sadece emekli var

Bu köyde sadece emekli var
Kastamonu'nun Taşköprü lçesine 30 kilometre uzaklıktaki Ortaöz köyünde sadece emekliler ve yakınları yaşıyor.Abone ol

Kastamonu'nun Taşköprü lçesine 30 kilometre uzaklıktaki Ortaöz köyünde sadece emekliler ve yakınları yaşıyor.

Alınan bilgiye göre, genç nüfusun işsizlik nedeniyle başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere göç ettiği köyde bahçe bostan işleri ve az da olsa hayvancılıkla uğraşılıyor.

Sadece emekliler ve yakınları hair transplant in turkey nın yaşadığı bu köyün bir diğer özelliği de hiç kahvehane bulunmuyor ve köyde sigara içilmiyor.

Yıllar önce köyünden gidip büyükşehirlerde bazı kurumlardan emekli olan Ortaözlüler tekrar köylerine dönüp hayatlarının geri kalanını burada devam ettiriyorlar.

Ortaöz köyünün muhtarlığını ise İstanbul'da özel bir bankanda şeflik görevinden emekli olduktan sonra birkaç arkadaşıyla birlikte köyüne dönen Mahmut Sezer (59) yapıyor. 1998 yılında emekli olmasının ardından aynı bankadan emekli Murat Doğan ve öğretmen emeklisi arkadaşı Nazmi Çevik ile beraber aldıkları ortak bir kararla köye döndüklerini söyleyen Mahmut Sezer, 2002 yılında eski muhtar Hamdi İnce'nin vefatının ardından arkadaşlarının ve köylülerin isteği doğrultusunda muhtarlığı kabul ettiğini belirtti.

Köyün 55 haneden oluştuğunu belirten muhtar Sezer, köyde kışın 32 kişi yaşamasına rağmen yaz aylarında sadece köyün merkez mahallesinde bu rakamın 150'yi aştığını söyledi.

Sezer, köyde yaşayan herkesin kendisi gibi emekli olmasından dolayı, çoğunluğun sadece bahçe ve bostan işleriyle uğraştığını, çok az da olsa hayvancılık yapanların bulunduğunu ifade etti.

Köylülerin çoğunluğunun başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerde yaşadığını söyleyen Mahmut Sezer, bu insanların çoğunun özellikle yaz aylarında köye geldiklerini kaydetti.



Kategori : GÜNCEL