Uzayda bizi duyan var mı?

Uzayda bizi duyan var mı?
Orada bizi duyan var mı? Biz dünyalıyız... 20 ışık yılı uzağa mesaj gönderildi. Abone olUzayın derinliklerindeki akıllı yaratıklara erişilebileceği umuduyla bugün dünyadan 20 Işık Yılı uzaklıktaki bir gezegene mesajlar gönderildi.

Ukrayna'da bulunan ve genelde gök taşlarının izini sürmek için kullanılan dev radyo teleskopla, 501 fotoğraf, çizim ve kısa mesaj uzaya "postalandı".
Hedef olarak seçilen Gliese 581C gezegeninde hayat olabileceği düşünülüyor.

Dünyadan gönderilen mesajlara gelebilecek herhangi bir yanıtın 40 yıldan önce dünyaya ulaşması bek ersağ üyelik başvurusu lenmiyor.

Sosyal arkadaşlık sitesi "Bebo" bünyesinde düzenlenen "Dünyadan Bir Mesaj" başlıklı yarışmaya, 12 milyon kullanıcı davet edildi ve uzaylılara göndermek isteyecekleri mesajlar arasında elemeye gidildi.

Sitede toplanan mesajlar, çevre, siyaset ve dünya barışı konularından, aile içi ilişkilere dek uzanıyor ve dünyadan gönderilecek ilk öpücüğü de içeriyordu.

Seçilen 501 ileti, 0 ve 1'lerden oluşan bilgisayar diline dönüştürülerek, Ukrayna'daki RT-70 radar teleskobundan, yüksek güçteki radyo dalgaları aracılığıyla, uzayda 120 trilyon mil öteye gönderildi.

Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen gönderme işleminden sonra 'Bebo'nun misyon komutanı Oli Madgett, mesajın 1,7 saniyede Ay'ı, 4 dakikada Mars'ı geçtiğini; yarın sabah saatlerinde de içinde bulunduğumuz Güneş Sistemi'ni terketmiş olacağını anlattı.

Girişimin düzenleyicileri, yüksek teknolojiye dayalı bu ileti paketinin Gliese 581C gezegenine 2029 yılının başlarında ulaşmasını umuyorlar.

"Bebo" sözcüsü Mark Charkin, "Dünyadan Bir Mesaj, günümüzün dijital yerlilerine, basit, eğlenceli ve sürükleyici bir şekilde, bilimle ve uzayın genişlikleriyle yeniden buluşma olanağı sağlayacak" dedi.

California'daki "Uzayda Akıllı Yaratıkları Arama Enstitüsü"nde görevli yüksek rütbeli astronot Seth Shostak, asıl amacın bu iletileri alabilecek uzaylıların immesajları anlayıp anlamaması olmadığını kaydetti.

Shostak, "Söylemek istediğimiz şey, 'bakın biz buradayız. Ve bir radyo vericisi kurabilecek kadar akıllıyız'dan fazla değil. Eğer oralarda birileri bu sinyali alırsa, en azından, uzayın buralarında üzerinde bazı akıllı varlıkların bulunduğu bir gezegenin yeraldığını bilecekler" dedi.



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ